Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/37571
Title: A influência do selo arte na valorização do produto e na percepção da qualidade
Other Titles: The influence of the art label on product value and perceived quality.
Authors: CORONEL, Márcia Aparecida da Silva
OLIVEIRA, Crisberto José de
Advisor: NASCIMENTO, Douglas Prescílio do
Other contributor: DORIGAN, Cláudia Josefina
LANZONI, Carla Cristina Nunes
type of document: Artigo Científico
Keywords: Qualidade da produção - certificação;Alimentos de origem animal;Trabalho artesanal
Issue Date: 30-Jun-2025
Publisher: 121
Citation: CORONEL, Márcia Aparecida da Silva; OLIVEIRA, Crisberto José de. A influência do selo arte na valorização do produto e na percepção da qualidade . 2025. Trabalho de Conclusão de Curso (Curso Superior de Tecnologia em Agronegócio) – Faculdade de Tecnologia de São José do Rio Preto, São José do Rio Preto, 2025.
Abstract: A certificação de produção artesanal reconhece a tradição, a cultura e o regionalismo na elaboração de alimentos derivados de origem animal. Ele representa o conhecimento transmitido entre gerações sobre técnicas e processos de fabricação. Esse selo garante que os itens reconhecidos passaram por um rigoroso controle de inspeção e apresentam características sensoriais distintas. Além disso, sua produção segue práticas adequadas de manejo atendendo às exigências sanitárias estabelecidas pelos órgãos públicos, assegurando qualidade e segurança do alimento.
The artisanal production certification confirms the tradition, culture and regionalism in the preparation of foods derived from animal origin. It represents the knowledge transmitted between generations about manufacturing techniques and processes. This seal guarantees that the recognized items have undergone rigorous specification control and present distinct sensory characteristics. In addition, their production follows appropriate rural management practices meeting the sanitary requirements applicable to public agencies, guaranteeing the quality and safety of food.
URI: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/37571
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
agronegocio_2025_1_crisbertojosedeoliveira_ainfluenciadoseloartenavalorizacaodoproduto.pdf
  Restricted Access
356.75 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.