Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/37571| Title: | A influência do selo arte na valorização do produto e na percepção da qualidade |
| Other Titles: | The influence of the art label on product value and perceived quality. |
| Authors: | CORONEL, Márcia Aparecida da Silva OLIVEIRA, Crisberto José de |
| Advisor: | NASCIMENTO, Douglas Prescílio do |
| Other contributor: | DORIGAN, Cláudia Josefina LANZONI, Carla Cristina Nunes |
| type of document: | Artigo Científico |
| Keywords: | Qualidade da produção - certificação;Alimentos de origem animal;Trabalho artesanal |
| Issue Date: | 30-Jun-2025 |
| Publisher: | 121 |
| Citation: | CORONEL, Márcia Aparecida da Silva; OLIVEIRA, Crisberto José de. A influência do selo arte na valorização do produto e na percepção da qualidade . 2025. Trabalho de Conclusão de Curso (Curso Superior de Tecnologia em Agronegócio) – Faculdade de Tecnologia de São José do Rio Preto, São José do Rio Preto, 2025. |
| Abstract: | A certificação de produção artesanal reconhece a tradição, a cultura e o regionalismo na elaboração de alimentos derivados de origem animal. Ele representa o conhecimento transmitido entre gerações sobre técnicas e processos de fabricação. Esse selo garante que os itens reconhecidos passaram por um rigoroso controle de inspeção e apresentam características sensoriais distintas. Além disso, sua produção segue práticas adequadas de manejo atendendo às exigências sanitárias estabelecidas pelos órgãos públicos, assegurando qualidade e segurança do alimento. The artisanal production certification confirms the tradition, culture and regionalism in the preparation of foods derived from animal origin. It represents the knowledge transmitted between generations about manufacturing techniques and processes. This seal guarantees that the recognized items have undergone rigorous specification control and present distinct sensory characteristics. In addition, their production follows appropriate rural management practices meeting the sanitary requirements applicable to public agencies, guaranteeing the quality and safety of food. |
| URI: | https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/37571 |
| Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| agronegocio_2025_1_crisbertojosedeoliveira_ainfluenciadoseloartenavalorizacaodoproduto.pdf Restricted Access | 356.75 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.