Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/33889
Title: Controle da tríplice e da mancha preta para diminuição dos prejuízos na cultura do amendoim
Other Titles: Control of triple and black spot to reduce losses in peanut crops
Authors: SILVA, Alexsander Santos Cruz da
RIBAS, Luan Formoso Albuquerque
LEITE, Luiz Henrique Dos Santos
CASSUCCI, Vinicius Bonagamba
Advisor: CINTRA, André Luis Duarte
type of document: Artigo Científico
Keywords: Mancha preta;Sustentabilidade
Issue Date: 28-Nov-2024
Publisher: 057
Citation: SILVA, Alexsander Santos Cruz Da; RIBAS Luan Formoso Albuquerque Ribas; LEITE, Luiz Henrique Dos Santos; CASSUCCI, Vinicius Bonagamba. Controle da tríplice e da mancha preta para diminuição dos prejuízos na cultura do amendoim, 2024. Trabalho de conclusão de curso (Curso Técnico em Agropecuária) - Etec Professor Francisco dos Santos, São Simão, 2024
Abstract: Este trabalho aborda os desafios enfrentados pelos produtores de amendoim devido às doenças Tríplice (Cercosporiose) e Mancha Preta (Passalora personata), que comprometem a produtividade da cultura e geram grandes perdas econômicas. Focando nas regiões de São Paulo e Ribeirão Preto, o estudo explora as consequências dessas doenças e propõe estratégias de controle eficientes. O principal objetivo é identificar práticas agrícolas que contribuam para a redução dos danos causados por essas doenças, garantindo a sustentabilidade e a competitividade do cultivo do amendoim. A pesquisa destaca a importância do uso de tecnologias e práticas adequadas para mitigar os impactos econômicos, melhorando a rentabilidade dos produtores e a produtividade das lavouras.
This study addresses the challenges faced by peanut growers due to the diseases Triple Blight (Cercosporiosis) and Black Spot (Passalora personata), which compromise crop productivity and generate significant economic losses. Focusing on the regions of São Paulo and Ribeirão Preto, the study explores the consequences of these diseases and proposes effective control strategies. The main objective is to identify agricultural practices that contribute to reducing the damage caused by these diseases, ensuring the sustainability and competitiveness of peanut cultivation. The research highlights the importance of using appropriate technologies and practices to mitigate the economic impacts, improving producer profitability and crop productivity.
URI: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/33889
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.