Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/22721
Title: As plantas alimentícias não convencionais (PANC) e a segurança alimentar em tempos de pandemia: possibilidades e desafios
Other Titles: Unconventional food plants (UFPs) and food security in times of pandemic: possibilities and challenges
Authors: LIMA, A. C. A.
Advisor: PACE, Luiz Wanderley Bratfisch
type of document: Artigo científico
Keywords: Plantas Alimentícias;Alimentação;Alimentos funcionais;Segurança alimentar
Issue Date: Nov-2021
Publisher: 007
Citation: LIMA, A. C. A. As plantas alimentícias não convencionais (PANC) e a segurança alimentar em tempos de pandemia: possibilidades e desafios. 2021. Trabalho de Conclusão de Curso (Curso Técnico em Alimentos) – Escola Técnica Conselheiro Antônio Prado, Campinas, 2021.
Abstract: A pandemia provocou o aumento do desemprego e, mais recentemente, o preço dos alimentos nos supermercados, comprometendo a renda também dos assalariados. Este cenário coloca em risco a Segurança Alimentar de parte da população. Neste contexto, buscar alternativas alimentares acessíveis a toda a população é fundamental. O resgate ao cultivo de espécies locais é essencial para que se evite o processo de extinção, perdendo assim parte da tradição, cultura e herança local.
The pandemic has led to a rise in unemployment and, more recently, in the price of food in supermarkets. supermarkets, compromising the income of wage earners as well. This scenario puts the food security of part of the population at risk. In this context, seeking food alternatives that are accessible to the entire population is fundamental. Rescuing the cultivation of local species is essential in order to avoid the process of extinction, thus losing part of the local tradition, culture and heritage.
URI: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/22721
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.