Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/15944
Title: | A influência do Fast Food na atualidade: como esses alimentos alteram os hábitos alimentares e a saúde |
Authors: | SILVA, Livia Pereira da LIMA, Maria Luíza Ribeiro Martins ROCHA, Nicolas Macedo Campos Gomes da SANTOS, Raissa Lima dos SILVA, Raissa Nunes da SOUZA, Rayssa Araújo de SOUZA, Samila da Silva |
Advisor: | SOUZA, Luciana Pereira de |
Other contributor: | SOUZA, Luciana Pereira de TRIGUEIRO, Clarissa |
type of document: | Artigo científico |
Keywords: | Alimentação;Saúde;Nutrição;Influências sociais;Alimentação alternativa |
Issue Date: | 5-Dec-2023 |
Publisher: | 227 |
Citation: | SILVA, Lívia P. da et al. A influência do Fast Food na atualidade: como esses alimentos alteram os hábitos alimentares e a saúde, 2023. Trabalho de Conclusão de Curso (Curso Técnico em Nutrição e Dietética) – Escola Técnica Estadual ETEC São Mateus (Jardim São Cristovão – São Paulo), São Paulo, 2023 |
Abstract: | Introdução: A população vem consumindo de maneira alarmante alimentos
de preparação rápida e fácil consumo. Justificativa: Os Fast Foods têm grande
influência na vida de muitas pessoas, isso altera os hábitos alimentares e
consequentemente a saúde. Objetivos: Conscientizar a população sobre os impactos
que os Fast Foods causam nos hábitos alimentares e na saúde. Metodologia: O tipo
de estudo usado para a confecção do trabalho foi o estudo transversal além da
Revisão bibliográfica feita a partir de livros e artigos científicos e foi retirada uma
amostra de 215 adolescentes e adultos por meio de questionário virtual autoaplicável.
Resultados e discussão: Com a pesquisa obtivemos os seguintes resultados: 45,1%
afirmam comer Fast Food apenas aos finais de semana e 57,2% dos participantes
afirmam ter disponibilidade de tempo ocasionalmente. Considerações finais: Esse
trabalho tem como finalidade conscientizar a população sobre os impactos que os Fast
Foods causam nos hábitos alimentares e na saúde. Introduction: The population has been consuming in an alarming way foods of quick preparation and easy consumption. Justification: Fast Foods have a great influence on the lives of many people, this changes eating habits and consequently health. Objectives: To raise awareness of the impacts that Fast Foods have on eating habits and health. Methodology: The type of study used for the preparation of the work was the cross-sectional study in addition to the bibliographic review made from books and scientific articles and a sample of 215 adolescents and adults was taken through a self-administered virtual questionnaire. Results and discussion: With the research we obtained the following results: 45.1% claim to eat Fast Food only on weekends and 57.2% of the participants say they have occasional time availability. Final considerations: This work aims to make the population aware of the impacts that Fast Foods cause on eating habits and health. |
URI: | https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/15944 |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
nutricaoedietetica_2023_2_liviapereira_ainfluenciadofastfoodnaatualidade TCC.pdf | 790.09 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.