Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/15798
Title: | Macarrão enriquecido em fibras |
Authors: | RAMOS, Davina OLIVEIRA, Diogo FÓZ, Gisele SANTANA, José MIRANDA, Kelly BISPO, Nattacha LIMA, Ronaldo de |
Advisor: | ALVES, Roberto David Pereira VASCONCELOS, Erick de Souza |
type of document: | Artigo científico |
Keywords: | Macarrão;Fibras na dieta |
Issue Date: | Dec-2018 |
Publisher: | 172 |
Citation: | RAMOS, D. et al. Macarrão enriquecido em fibras, 2018. Trabalho de conclusão de curso (Curso Técnico em Alimentos) - Escola Técnica Estadual ETEC de Sapopemba (Fazenda da Juta - São Paulo), São Paulo, 2018. |
Abstract: | A linhaça é considerada um alimento funcional, um alimento funcional é aquele que,
além das qualidades nutricionais, contem substancias que ajudam na prevenção e no controle
de doenças (Dra. Jocelem Mastrodi Salgado). Uma pré-mistura de farinha de linhaça dourada
somado a farinha de trigo e ovos, sem adição de sal e água, com uma leve diferença na cor
e sabor das massas tradicionais, na forma de macarrão. The Golden linseed is a functional food, a functional food is one that in addition to nutritional qualities, contains substances that help in the prevention and control of some diseases (dr. Jocelem Mastrodi Salgado). A pré-blend of Golden linseed flour added to wheat flour and eggs, without the addition of salt and water with a slight difference in the color and flavor of the tradictional pasta, in form of spaghetti. |
URI: | https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/15798 |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
alimentos_2018_2_davinaramos_macarraoenriquecidoemfibras.pdf Restricted Access | 407.72 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.