Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/14671
Title: Análise de controle de qualidade em cozinha industrial escolar
Authors: DIAS, Jullie Vitoria Muniz
ASTIGARRAGA, Sarah Amaral
Advisor: RIBEIRO, Lilian de Souza
type of document: Artigo científico
Keywords: Alimentos- Segurança;Cozinhas industriais
Issue Date: 12-Dec-2022
Publisher: 172
Citation: DIAS, J. V. N. ; ASTIGARRAGA, S. A. Análise de controle de qualidade em cozinha industrial escolar, 2022. Trabalho de conclusão de curso (Curso Técnico em Alimentos) - Escola Técnica Estadual ETEC de Sapopemba (Fazenda da Juta - São Paulo), São Paulo, 2022.
Abstract: A segurança dos alimentos é essencial para que a produção seja desenvolvida de forma a minimizar os riscos a saúde e contaminação. Portanto, é necessário a aplicação de um plano de controle de qualidade. A cozinha escolhida para essa análise, foi a cozinha da Etec Sapopemba em São Paulo. A estratégia de investigação para diagnosticar as condições higiênico- sanitárias vão ser aplicadas por meio do manual de boas práticas de fabricação, Resolução RDC n° 216/2004. Vamos investigar o processo produtivo, portanto, foram escolhidos ferramentas de programa de sistema de qualidade, como Procedimentos Operacionais Padronizados (POP) e o Manual de Boas Práticas de Fabricação (MBPF) e então criar um plano de medidas corretivas e melhoria para o local.
Food safety is essential for production to be developed in order to minimize health and contamination risks. Therefore, it is It is necessary to implement a quality control plan. The chosen kitchen For this analysis, it was the kitchen at Etec Sapopemba in São Paulo. The strategy of investigation to diagnose hygienic-sanitary conditions will be applied through the manual of good manufacturing practices, Resolution RDC No. 216/2004. We will investigate the production process, therefore, tools were chosen quality system program, such as Operating Procedures Standardized (POP) and the Manual of Good Manufacturing Practices (MBPF) and then create a plan of corrective measures and improvement for the site.
URI: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/14671
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
alimentos_2022_2_jullievitoria_analisedecontroledequalidade.pdf
  Restricted Access
201 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.