Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/7153
Title: | Alimentação de risco na diabete tipo I |
Other Titles: | Risky diet in type II diabetes |
Authors: | DUARTE, Bruno HENRIQUE, Carlos PATRÍCIA, Sandra RIBEIRO, Daiane |
Advisor: | ROQUE, Edmara |
Other contributor: | NUNES, Bruna Honorato BARBOSA, Adriano Oliveira REIS, Henrique Nogueira |
type of document: | Monografia |
Keywords: | Alimentos industrializados;Diabetes mellitus;Doença crônica;Hábitos alimentares |
Issue Date: | 8-Dec-2021 |
Publisher: | 238 |
Citation: | DUARTE, Bruno; HENRIQUE, Carlos; PATRÍCIA, Sandra; RIBEIRO, Daiane; Alimentação de risco na diabete tipo II, 2021. Trabalho de conclusão de curso (Curso Técnica Dietética em Nutrição) - Escola Técnica Estadual ETEC Irmã Agostina (Jardim Satélite - São Paulo), São Paulo, 2021. |
Abstract: | O estilo de vida atual faz com que doenças crônicas não transmissíveis afetem todos os tipos de públicos e por consequência, criando estados de saúde indesejáveis aumentando o risco de complicações de saúde, que aderindo a hábitos alimentares de pouca qualidade junto a demais fatores de risco, podem potencializar o surgimento ou o agravo da diabetes tipo II. The current lifestyle causes non-communicable chronic diseases to affect all types of public and, consequently, creating undesirable health states, increasing the risk of health complications, which, by adhering to poor quality eating habits along with other risk factors, can potentiate the onset or worsening of type II diabetes. |
URI: | http://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/7153 |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ALIMENTAÇÃO DE RISCO NA DIABETES TIPO II.pdf | 1.09 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.