Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/36756
Title: | Low carb na comida de boteco |
Other Titles: | Low carb in pub food |
Authors: | SOUSA, Luanderson Elias da Silva de |
Advisor: | NONES, Débora Cristina da Cunha |
type of document: | Artigo Científico |
Keywords: | Alimentos;Gastronomia;Alimentos de origem animal;Carnes e derivados |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | 179 |
Citation: | SOUSA, Luanderson Elias da Silva de. Low carb na comida de boteco. 2023. Trabalho de Conclusão de Curso (Técnico em Gastronomia) – ETEC de Vargem Grande do Sul, Vargem Grande do Sul, 2023. |
Abstract: | A alimentação low carb virou tendência entre algumas pessoas, porém, ao
buscar estes tipos de alimentos em bares e restaurantes alguns encontram bastante
dificuldade. Pensando nisto o objetivo do trabalho foi criar uma comida de boteco low
carb. Para isto foi realizada uma revisão de literatura sobre o tema e posteriormente
elaborada uma receita de bolinho low carb. Após o preparo do bolinho foi realizada
análise sensorial do mesmo, encontrando cem por cento de aprovação por parte dos
provadores. Conclui-se, portanto, que é possível adicionar receitas low carb em
cardápios de botecos abrindo o leque de opção de escolhas para pessoas que aderem
a este estilo de vida. Low carb eating has become a trend among some people, however, when looking for these types of food in bars and restaurants, some find it very difficult. With this in mind, the objective of the work was to create a low carb bar food. For this, a literature review on the subject was carried out and a low carb cookie recipe was later elaborated. After preparing the cupcake, a sensory analysis was carried out, finding one hundred percent approval by the tasters. It is concluded, therefore, that it is possible to add low carb recipes to pub menus, opening up the range of options for people who adhere to this lifestyle. |
URI: | https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/36756 |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Lowcarb.pdf Restricted Access | 540.15 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.