Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/36614
Title: | Recebimento, estocagem e armazenamento: estudo de caso |
Other Titles: | Receiving, stocking and warehousing: case study |
Authors: | MOREIRA, Caio Alexandre Ismael Lopes |
Advisor: | SALARO, Mariana Carina Frigieri FRANCO, Claudenir Facincani |
Other contributor: | PAULA, Nádia Figueiredo de SOUZA, Júlio César de |
type of document: | Artigo Científico |
Keywords: | Amendoim;Gestão por processos |
Issue Date: | 23-Nov-2023 |
Publisher: | 173 |
Citation: | MOREIRA, Caio Alexandre Ismael Lopes. Recebimento, estocagem e armazenamento: estudo de caso, 2023. Trabalho de Graduação (Curso Superior em Biocombustíveis) - Fatec Nilo de Stéfani, Jaboticabal, 2023. |
Abstract: | O amendoim (Arachis hypogaea) é uma leguminosa de origem vegetal, da família Fabaceae. É
uma planta originária da América do Sul e seus grãos são muito apreciados mundialmente
fazendo parte de vários pratos da culinária. Subprodutos como cascas e grãos de baixa qualidade
podem ser utilizados para finalidade não culinárias. O objetivo geral do trabalho foi o
entendimento das atividades realizadas em uma empresa agroindustrial específica da região de
Jaboticabal para processamento, controle de qualidade e a gestão de subproduto do amendoim.
A parte teórica desse trabalho foi realizada com base nas revisões de literatura e a parte prática
foi desenvolvida com a observação e documentação visual do processo realizado na. Com a
realização do presente estudo foi possível o entendimento das etapas envolvidas no
processamento, controle de qualidade e gestão de subproduto do amendoim na empresa
específica, verificando a suma importância para garantir a qualidade do produto final a ser
comercializado e também para direcionar ações corretivas se necessário. Peanut (Arachis hypogaea) is a legume of plant origin, from the Fabaceae family. It is a plant originating from South America and its grains are highly appreciated worldwide as part of various culinary dishes. By-products such as husks and low-quality grains can be used for nonculinary purposes. The general objective of the work was to understand the activities carried out in a specific agro-industrial company in the Jaboticabal region for processing, quality control and management of peanut by-products. The theoretical part of this work was carried out based on literature reviews and the practical part was developed with observation and visual documentation of the process carried out in. By carrying out this study, it was possible to understand the steps involved in the processing, quality control and management of peanut by-products in the specific company, verifying the utmost importance in guaranteeing the quality of the final product to be sold and also in directing corrective actions if necessary |
URI: | https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/36614 |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
TG Bio - Caio Alexandre Ismael Lopes Moreira.pdf Restricted Access | 1.84 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.