Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/36249
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | YAMATO, Maira Akemi Casagrande | - |
dc.contributor.advisor | JESUS, Lúcia Regina de | - |
dc.contributor.author | ANGELO, Daniele Bárbara | - |
dc.contributor.author | DEUS, Felipe Silva de | - |
dc.contributor.author | CRUZ, Gustavo Lima de Freitas | - |
dc.contributor.author | FRANÇA, Julio Cesar Silva de | - |
dc.contributor.author | SANTOS, Milton Pereira de Oliveira | - |
dc.contributor.author | BATISTA, Renan Gonçalves | - |
dc.contributor.author | PEREIRA JÚNIOR, Sérgio Alves | - |
dc.date.accessioned | 2025-10-02T20:48:22Z | - |
dc.date.available | 2025-10-02T20:48:22Z | - |
dc.date.issued | 2019-07-04 | - |
dc.identifier.citation | ANGELO, D. B.; DEUS, F. S.; CRUZ, G. L. F.; FRANÇA, J. C. S.; SANTOS, M. P. O.; BATISTA, R. G.; PEREIRA JÚNIOR, S. A. Caracterização físico-química dos isolados proteicos veganos de sabor chocolate. 2019. Artigo Científico. Trabalho de Conclusão de Curso (Curso Técnico em Química) - ETEC Dr. Celso Giglio, Osasco II, 2019. | pt_BR |
dc.identifier.uri | https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/36249 | - |
dc.description.abstract | Através das análises físico-químicas de três amostras de isolado proteico vegano sabor chocolate, foi realizado um comparativo entre os valores nutricionais informados nos rótulos de cada amostra, com os resultados encontrados nas análises, sendo analisados a Umidade (Sólidos Totais) em estufa, Cinzas em mufla, Proteínas (pela determinação de teor de Nitrogênio, método Kjeldahl e Lipídeos pelo método Soxhlet. As três marcas X,Y e Z apresentaram 3,33%, 3,17% e 4,90% de lipideos, respectivamente e para o teor de proteína, 63,67%, 73,67% e 64,33%. | pt_BR |
dc.description.abstract | By means of the physical-chemical analyzes of three samples of a chocolate-flavored vegan protein isolate, a comparison was made between the nutritional values reported on the labels of each sample, with the results found in the analyzes, being Humidity (Total Solids) (by determination of Nitrogen content, Kjeldahl method) and Lipids by the Soxhlet method. The three brands X, Y and Z presented 3.33%, 3.17% and 4.90% of lipids, respectively. Protein analyzes showed the respective results: 63.67%, 73.67% and 64.33%. | pt_BR |
dc.description.sponsorship | Curso Técnico em Química | pt_BR |
dc.language.iso | pt_BR | pt_BR |
dc.publisher | 242 | pt_BR |
dc.subject | Proteínas do leite | pt_BR |
dc.subject | Veganismo | pt_BR |
dc.subject | Vantagem comparativa | pt_BR |
dc.subject | Macronutrientes | pt_BR |
dc.subject | Ervilha | pt_BR |
dc.subject | Arroz | pt_BR |
dc.subject.other | Produção Industrial | pt_BR |
dc.title | Caracterização físico-química dos isolados proteicos veganos de sabor chocolate | pt_BR |
dc.title.alternative | Physicochemical characterization of chocolate-flavored vegan protein isolates | pt_BR |
dc.type | Artigo Científico | pt_BR |
dcterms.type | - | pt_BR |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Artigo TCC Whey Finalizado 04.07.2019 (1).pdf Restricted Access | 190.23 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy | |
Banner-Whey.finalizado.01.07.2019 (1).pdf | 598.37 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.