Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/36117
Title: | Café sobre rodas: uma experiência gastronômica |
Other Titles: | Café on wheels: a gastronomic experience |
Authors: | CARBONATO, Daiane Silva FELIX, Pedro Antonio Delafiori SILVA, João Vitor Ferreira da SIBIA, Milena |
Advisor: | PEREIRA, Lucíola de Almeida |
Other contributor: | PEREIRA, Lucíola de Almeida CALCHI, Katia Regina Martins BASSALOBRE, Valquiria Benedito |
type of document: | Plano de Negócios |
Keywords: | Administração;Serviços de alimentação e bebidas;Empreendedorismo;Turismo cultural |
Issue Date: | 25-Jun-2025 |
Publisher: | 141 |
Citation: | CARBONATO, Daiane Silva; FELIX, Pedro Antonio Delafiori; SILVA, João Vitor Ferreira da; SIBIA, Milena. Café sobre rodas: uma experiência gastronômica. 2025. Plano de Negócios (Curso Técnico em Administração) - Escola Técnica Estadual Prof.ª Maria Cristina Medeiros, Centro Paula Souza, Ribeirão Pires (SP), 2025. |
Abstract: | Este trabalho apresenta a proposta para a criação e implementação de uma cafeteria móvel, adaptada em um ônibus de viagem. O serviço terá sua rota inicial partindo da estação ferroviária de Santo André, SP, com destino final ao Museu do Café, localizado na cidade de Santos, SP. O principal objetivo desta proposta para a criação é realizar uma análise total de viabilidade para a implementação deste serviço.
Se concretizado, este projeto possui o potencial de ser inovador nos segmentos alimentício, cultural e turístico. O estudo desenvolvido abrange desde a análise detalhada do mercado e do público-alvo em potencial, até a elaboração do modelo de negócio, incluindo a configuração jurídica e as permissões necessárias para a operação. A criação de uma cafeteria móvel representa uma alternativa promissora e adaptável ao mercado atual, com grande potencial de crescimento e lucratividade, desde que seja bem planejada e executada.
Palavras chave: Cafeteria, Café, Ônibus, Cultural, Turismo. This paper presents a proposal for the creation and implementation of a mobile coffee shop, adapted into a bus. The service will initially depart from the Santo André, São Paulo, train station, and eventually reach the Coffee Museum, located in Santos, São Paulo. The main objective of this proposal is to conduct a comprehensive feasibility analysis for the implementation of this service. If implemented, this project has the potential to be innovative in the food, cultural, and tourism sectors. The study encompasses everything from a detailed analysis of the market and potential target audience to the development of the business model, including the legal framework and necessary operating permits. The creation of a mobile coffee shop represents a promising and adaptable alternative to the current market, with great potential for growth and profitability, provided it is well planned and executed. Keywords: Coffee Shop, Café, Bus, Cultural, Tourism. |
URI: | https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/36117 |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
administracao_2025_1_daianesilvacarbonato_cafesobrerodas.pdf Restricted Access | TCC | 2.89 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
administracao_2025_1_daianesilvacarbonato_cafesobrerodas_TA.pdf Restricted Access | Termo de Autorização | 469.96 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.