Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/29487
Title: Fruitbiscuit
Other Titles: Fruitbiscuit
Authors: SILVA, Camilly Eduarda Santos da
SILVA, Beatris Magno Dos Santos
VALENTIM, Gleice Ramos
SILVA, Giulia Aparecida Souza
Advisor: SILVA JÚNIOR, Elias Severo da
type of document: Artigo Científico
Keywords: Alimentos;Biscoitos;Carboidratos
Issue Date: 2024
Publisher: 007
Citation: SILVA, Camilly Eduarda Santos da et al. Fitbiscuit. 2024. Trabalho de Conclusão de Curso (Curso Técnico em Alimentos) – Escola Técnica Conselheiro Antônio Prado, Campinas, 2024.
Abstract: O objetivo geral do projeto é desenvolver um biscoito recheado saudável, livre de gordura trans, carboidratos simples, gordura saturada e sódio, que atenda às necessidades dos consumidores preocupados com a saúde e bem-estar. Ao final do projeto, pretende-se oferecer ao mercado um produto saboroso e nutritivo que contribua para hábitos alimentares mais saudáveis. Pesquisar e selecionar ingredientes alternativos e saudáveis para substituir a gordura trans, carboidratos simples, gordura saturada e reduzir o teor de sódio no biscoito recheado. Desenvolver formulações de massa e recheio que mantenham a textura e o sabor desejado, enquanto atendem aos critérios de redução de ingredientes prejudiciais à saúde. Realizar testes de aceitação sensorial com consumidores em potencial para garantir que o produto final atenda às expectativas.
The overall aim of the project is to develop a healthy filled cookie, free of trans fat, simple carbohydrates, saturated fat and sodium, which meets the needs of consumers concerned about health and well-being. At the end of the project, the aim is to offer the market a tasty and nutritious product that contributes to healthier eating habits. Research and select alternative and healthy ingredients to replace trans fat, simple carbohydrates, saturated fat and reduce the sodium content in the filled cookie. Develop dough and filling formulations that maintain the desired texture and flavor, while meeting the criteria for reducing ingredients that are harmful to health. Carry out sensory acceptance tests with potential consumers to ensure that the final product meets expectations.
URI: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/29487
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
alimentos_2024_2_camilly_eduarda_santos_da_silva_fitbiscuit.pdf280.21 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.