Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/29073
Title: | Aplicativo - "Nutriplus" |
Other Titles: | Application - "Nutriplus" |
Authors: | REIS, Maria Luísa Rocha PEGO, Jonathan Alves Rodrigues SILVA, João Paulo Vieira VIEIRA NETTO, Arthur José |
Advisor: | CAMILO, Luiz Roberto |
type of document: | Artigo Científico |
Keywords: | aplicativos móveis;Banco de dados;Estoques;Nutrição;Prestação de serviço |
Issue Date: | 27-Nov-2024 |
Publisher: | 238 |
Citation: | REIS, Maria Luísa Rocha; PEGO, Jonathan Alves Rodrigues; SILVA, João Paulo Vieira; VIEIRA NETTO, Arthur José. Aplicativo – “Nutriplus”, 2024. Trabalho de conclusão de curso (Curso Técnico em Desenvolvimento de Sistemas) - Escola Técnica Estadual ETEC Irmã Agostina (Jardim Satélite - São Paulo), São Paulo, 2024. |
Abstract: | Neste documento, vamos explorar o desenvolvimento de um aplicativo de gestão de estoque e custos, especialmente projetado para o curso de Nutrição da ETEC Irmã Agostina. O objetivo deste projeto é criar uma ferramenta que torne mais fácil e eficiente a administração de cardápios, o cadastro de alimentos e pratos, além do controle de estoque e dos gastos associados. Identificamos um problema comum entre os alunos: a dificuldade em gerenciar esses aspectos com ferramentas tradicionais como Excel, papel e caneta. Esse método muitas vezes é demorado e impreciso, especialmente quando o acesso aos computadores do laboratório é limitado. Para resolver essa questão, nossa proposta é desenvolver um sistema que permita o cadastro de alimentos e pratos, gerencie cardápios, controle o estoque e gere relatórios de custos. Esse sistema tem a intenção de tornar a gestão mais prática e acessível para os alunos. In this document, we will explore the development of an inventory and cost management application, specially designed for the Nutrition course at ETEC Irmã Agostina. The objective of this project is to create a tool that makes menu management, food and dish registration, as well as stock control and associated expenses easier and more efficient. We identified a common problem among students: the difficulty in managing these aspects with traditional tools such as Excel, paper and pen. This method is often time-consuming and inaccurate, especially when access to laboratory computers is limited. To resolve this issue, our proposal is to develop a system that allows the registration of food and dishes, manages menus, controls inventory and generates cost reports. This system is intended to make management more practical and accessible for students. |
URI: | https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/29073 |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Aplicativo - Nutriplus.pdf | 1.62 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.