Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/23110
Title: Alimentos transgênicos: uma biotecnologia para o controle de pragas
Other Titles: Gmo foods: a biotechnology for pest control
Authors: MARTINS, Carlos Eduardo Batista
LEAL, Gabriel Viana
Advisor: FAVARIN, Sidnei
Other contributor: CASTRO, João César Martins de
GARGANTINI, Odnei Francisco
type of document: Monografia
Keywords: Alimentos transgênicos;Controle de pragas;Biotecnologia
Issue Date: 22-Nov-2021
Publisher: 157
Citation: MARTINS , Carlos Eduardo Batista; LEAL, Gabriel Viana. Alimentos transgênicos: uma biotecnologia para o controle de pragas. Orientador: Sidnei Favarin. 2021. 40 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Tecnologia em Agronegócios) - Faculdade de Tecnologia de Presidente Prudente, Presidente Prudente, SP, 2021.
Abstract: O trabalho tem por objetivo apresentar dois pontos de vista, visando enaltecer, esclarecer e a apresentar supostos lados positivos (benefícios) e negativos (malefícios) desta Biotecnologia, além de mostrar informações úteis para sanar dúvidas. Abordará também os processos e suas consequências ao meio ambiente e a população, para minimizar os problemas principalmente a respeito da seleção dos insetos resistentes, o presente trabalho apresentará uma alternativa sustentável para o controle desses insetos. Ademais, o trabalho também foi para caracterizar a importância da produção desses alimentos para a economia brasileira e produtores, para a sociedade no geral, e os eventuais benefícios desse avanço tecnológico que são os transgênicos.
This paper aims to present two points of view, aiming to praise, clarify and present supposed positive (benefits) and negative (harms) sides of this Biotechnology, besides showing useful information to solve doubts. It will also address the processes and their consequences for the environment and the population, to minimize problems mainly regarding the selection of resistant insects, the present work will present a sustainable alternative for the control of these insects. Moreover, the work was also to characterize the importance of the production of these foods for the Brazilian economy and producers, for society in general, and the possible benefits of this technological advance that are transgenic.
URI: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/23110
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
agronegocios_2021_2_carlosebmartins_alimentostransgenicosumabiotecnologia.pdf689.64 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.