Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/21682
Title: | Manteguita. |
Other Titles: | Butter. |
Authors: | SANTOS, Higor da Costa RIATE, Rafael Feltrin CARARRETO, Rafaela Girodo ZANQUETTA, Thalita Amanda |
Advisor: | FONDELO, Naila Camila de Alcântara Godoy |
Other contributor: | BORDIGNONI, Danubia Aparecida SOARES, Ricardo Antônio Leal MAGALHÃES, Valdete Aparecida Zanini |
type of document: | Monografia |
Keywords: | Materiais de embalagem;Inovação;Sustentabilidade;Reciclagem |
Issue Date: | Jul-2017 |
Publisher: | 138 |
Citation: | SANTOS, Higor da Costa; RIATE, Rafael Feltrin; CARARRETO, Rafaela Girodo; ZANQUETTA, Thalita Amanda, 2017. Trabalho de conclusão de curso (Curso Técnico em Administração) - ETEC Professor Armando José Farinazzo, Fernandópolis, 2017. |
Abstract: | Com um propósito de facilitar o dia a dia das pessoas, acabar com o
desperdício alimentício, e acima de tudo criar uma embalagem 100%
sustentável e reciclável, modificamos um produto já existente cuja matéria
prima é a manteiga. A Manteguita foi uma combinação de praticidade, inovação
e qualidade. Foi usado para a produçao do nosso produto um tubo recoberto
de alumínio com capacidade de 200 gramas e envazado com manteiga que
adquirimos no laticínio de nossa cidade. Os resultados de nossas pesquisas
foram fundamentados pelas opiniões das pessoas entrevistadas no qual se
mostraram positivas para a criação deste produto e demonstram interesse na
compra dele caso fosse inserido no mercado. No final do trabalho, pelo
conhecimento e resultados que obtivemos, concluímos que a criação da
empresa Manteguita se mostra viável para a nossa região e que ela teria uma
boa aceitação no mercado pois apresentaremos um produto de qualidade que
visa sempre na satisfação do cliente e nunca prejudicará a fauna e a flora. With a purpose to make everyday life easier, stop food waste, and above all create a 100% sustainable and recyclable packaging, we modify an existing product whose raw material is butter. Manteguita was a combination of practicality, innovation and quality. It was used for the production of our product a covered aluminum tube with capacity of 200 grams and filled with butter that we acquired in the dairy of our city. The results of our research were based on the opinions of those interviewed who were positive for the creation of this product and showed an interest in buying it if it were inserted in the market. At the end of the work, due to the knowledge and results we obtained, we concluded that the creation of the manteguita company proves viable for our region and that it would have a good acceptance in the market because we will present a quality product that always aims at customer satisfaction and never will damage fauna and flora. |
URI: | https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/21682 |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Manteguita.pdf Restricted Access | 930.77 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.