Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/15590
Title: Percepção dos profissionais da nutrição acerca do uso da gastronomia hospitalar
Other Titles: Perception of nutrition professionals regarding the use of hospital gastronomy
Authors: FRANCA, Kariny Souza
GONÇALVES, Valentina Zuemi Shimabukuro
REIS, Hallana Silva Pereira
SANTOS, Matheus Perez Eli
SANTOS, Rafaela Marques dos
SANTOS, Rebeca Marta Alves
SILVA, Yasmin
Advisor: BARBOSA NETO, Amanda
REIS, Henrique Nogueira
type of document: Artigo científico
Keywords: Gastronomia;Nutrição;Serviço hospitalar de nutrição
Issue Date: 15-Dec-2023
Publisher: 238
Citation: FRANCA, Kariny Souza; GONÇALVES, Valentina Zuemi Shimabukuro; REIS, Hallana Silva Pereira; SANTOS, Matheus Perez Eli; SANTOS, Rafaela Marques dos; SANTOS, Rebeca Marta Alves; SILVA, Yasmin. Percepção dos profissionais da nutrição acerca do uso da gastronomia hospitalar, 2023. Trabalho de conclusão de curso (Curso Técnico em Nutrição e Dietética) - Escola Técnica Estadual ETEC Irmã Agostina (Jardim Satélite - São Paulo), São Paulo, 2023.
Abstract: A implementação de técnicas gastronômicas no ambiente hospitalar pode tornar a alimentação atrativa e saudável, contribuindo para recuperação daqueles que se encontram hospitalizados. O seguinte trabalho possui como temática a presença da gastronomia em hospitais, considerando os fatores que interferem em tal prática. Desse modo, o presente trabalho, realizado através de uma pesquisa de campo via questionário digital, tem como objetivo analisar a percepção de profissionais da área de nutrição acerca desses fatores. Com a participação de 46 profissionais foi possível inferir as demandas necessárias para o funcionamento dessa prática, tornando-se imprescindível qualificar a equipe do Serviço de Nutrição e Dietética para sua implementação.
The implementation of gastronomic techniques in the hospital environment can make food attractive and healthy, contributing to the recovery of those who are hospitalized. The following work has as its theme the presence of gastronomy in hospitals, considering the factors that interfere in such practice. Therefore, the present work, carried out through field research via digital questionnaire, aims to analyze the perception of nutrition professionals about these factors. With the participation of 46 professionals, it was possible to infer the demands for the operation of this practice, making it necessary to qualify the Nutrition and Dietetics Service team for its implementation.
URI: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/15590
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Percepção dos profissionais da nutrição - Gastronomia Hospitalar.pdf266.11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.