Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/6236
Title: Introdução alimentar complementar
Other Titles: Complementary food introduction
Authors: LUCIA, Ana
MICHELETTI, Luana
CRISTINA, Jeniffer
Advisor: SANTO, Marcela Nunes
CAFEO, Victoria Ramires
type of document: Monografia
Keywords: Alimentação infantil;Hábitos alimentares;Necessidades nutricionais;Suplementação alimentar
Issue Date: 2020
Publisher: 238
Citation: LUCIA, Ana; MICHELETTI, Luana; CRISTINA, Jeniffer. Introdução alimentar complementar, 2020. Trabalho de conclusão de curso (Curso Técnico Nutrição Dietética) - Escola Técnica Estadual ETEC Irmã Agostina (Jardim Satélite - São Paulo), São Paulo, 2020.
Abstract: A partir dos seis meses, inicia-se a introdução de alimentos a dieta do bebê. A a maneira como será conduzida esta mudança de aleitamento exclusivo para uma variedade de novos sabores e texturas na alimentação complementar poderá determinar de maneira favorável ou não o hábito e o comportamento alimentar. As mães questionadas sobre a importância da alimentação saudável na sua vida e da sua família 96,7 % das mães consideram a alimentação saudável como algo que é muito importante. A alimentação saudável é fundamental para o desenvolvimento das crianças, principalmente nos primeiros 2 anos de vida, pois além de promover o crescimento e o desenvolvimento, também previne doenças que hoje são causas por escolhas alimentares ruins. Objetivos: Orientar a inserção da alimentação complementar infantil para as nutrizes.
From six months, the introduction of food to the baby's diet begins. The way in which this change from exclusive breastfeeding to a variety of new flavors and textures in complementary foods will be conducted may or may not favorably determine the eating habit and behavior. Mothers asked about the importance of healthy eating in their lives and in their families 96.7% of mothers consider healthy eating as something that is very important. Healthy eating is essential for the development of children, especially in the first 2 years of life, as it not only promotes growth and development, but also prevents diseases that are currently caused by poor food choices. Objectives: Guide the insertion of complementary infant feeding for nursing mothers.
URI: http://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/6236
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Introdução Alimentar Complementar.pdf
  Restricted Access
1.2 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.