Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/5997
Title: Tomate é fruta?!: revista digital para adolescentes
Other Titles: Is tomato fruit?!: digital magazine for teenagers
Authors: CRUZ, Ana Clara de Jesus
SANTOS, Ana Paula Brito
ARAÚJO, Giovanna Rodrigues de
SOUZA, Joyce Vicente
PAIXÃO, Nagila Stefani
RODOLPHO, Sheila de Oliveira
Advisor: SANTO, Marcela Nunes
SOUZA, Suelen Jorge de
type of document: Monografia
Keywords: Adolescentes;Alimentos industrializados;Alimentos naturais;Educação alimentar e nutricional;Periódicos digitais
Issue Date: 2018
Publisher: 238
Citation: CRUZ, Ana Clara de Jesus Cruz; SANTOS, Ana Paula de Brito; ARAÚJO, Giovanna Rodrigues de; SOUZA, Joyce Vicente de; PAIXÃO, Nagila Stefani da; RODOLPHO, Sheila de Oliveira. Tomate é fruta?!: Revista Digital para adolescentes, 2018. Trabalho de conclusão de curso (Curso Técnico em Nutrição e Dietética) - Escola Técnica Estadual ETEC Irmã Agostina (Jardim Satélite - São Paulo), São Paulo, 2018.
Abstract: A fase da adolescência apresenta uma série de mudanças conturbadas, tanto hormonais quanto comportamentais que influenciam nas escolhas pessoais em todos os aspectos, inclusive alimentares. Os adolescentes geralmente estão propensos a optar por alimentos ultraprocessados por conta da praticidade buscada em meio a uma rotina atribulada. A importância das recomendações do Guia Alimentar para essa faixa etária está na qualidade de informações que oferece para que a rotina do brasileiro possa recuperar características importantes de consumo de refeições para uma nutrição mais efetiva. Além disso, há a propagação de como a mudança de hábitos viciosos pode melhorar a qualidade de vida da população.
The adolescence phase shows a series of difficult changes, both hormonal and behavioral that can influence in their personal choices, in all aspects, including alimentation. Teenagers are usually more prone to apt for ultraprocessed foods, because of the practicality sight in a busy routine. The significance of the recommendations in the Dietary Guidelines for the Brazilian Population, for this age range, is in the quality of informations that offers to help the brazilian’s routine recover importance features about the consumption of meals to have a better nutrition, which assures how changing vicious habits can improve the population’s life quality.
URI: http://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/5997
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TOMATE É FRUTA! REVISTA DIGITAL PARA ADOLESCENTES.pdf
  Restricted Access
2.12 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.