Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/14699
Title: | Desenvolvimento de preparado de pitaya vermelha e pimenta biquinho |
Authors: | SOEPAZA, Lisandra da Cruz DIAS, Lucas Rosalvo SILVA, Marcia Maria da ALMEIDA, Rayssa Kelly Oliveira |
Advisor: | NASCIMENTO, Fabiane Matias dos Anjos |
type of document: | Monografia |
Keywords: | Geleias;Análise sensorial de alimentos |
Issue Date: | 7-Dec-2022 |
Publisher: | 172 |
Citation: | SOEPAZA, L. da C. et al. Desenvolvimento de preparado de pitaya vermelha e pimenta biquinho, 2022. Trabalho de conclusão de curso (Curso Técnico em Alimentos) - Escola Técnica Estadual ETEC de Sapopemba (Fazenda da Juta - São Paulo), São Paulo, 2022. |
Abstract: | Geleia de fruta é o produto obtido pela cocção de frutas inteiras ou em pedaços, polpa
ou suco de frutas, com açúcar e água, concentrado até a consistência gelatinosa.
Pode ser consumido com torradas, pães e até mesmo utilizado como recheio de bolo
ou trufa por exemplo.
O preparado tipo geleia sabor Pitaya com Pimenta Biquinho, foi feito a partir da ideia
de inovação no mercado, pois não há essa combinação em mercado e nem caseiro.
A aceitação do produto como um todo mediante a análise sensorial feita na ETEC foi
de 95%. Fruit jelly is the product obtained by cooking whole or pieces of fruit, pulp or fruit juice, with sugar and water, concentrated to a gelatinous consistency. It can be consumed with toast, bread and even used as a cake or truffle filling for example. The Pitaya-flavoured jelly-like preparation with Pimenta Pout was made based on the idea of innovation in the market, as there is no such combination on the market or homemade. The acceptance of the product as a whole through the sensory analysis carried out at ETEC was 95%. |
URI: | https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/14699 |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
alimentos_2022_2_lisandradacruz_desenvolvimentodepreparadodepitaya.pdf Restricted Access | 380.04 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.