Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/8260
Title: Fermentado de leite de coco
Authors: LIMA, David Barbosa
CASALLE, Debora Cibele
VIRGILIO, Jacqueline de Souza
AUGUSTO, José Carlos Salvino
SILVA, Luara Pereira Dutra da
BIZARRO, Raul Roque Henrique
Advisor: RODRIGUES, Maira Claudia Silva de Oliveira
type of document: Monografia
Keywords: Leite de coco;Leite;Fermentação;Fermentação lática
Issue Date: Dec-2016
Publisher: 172
Citation: LIMA, D. B. de et al. Fermentado de leite de coco, 2016. Trabalho de conclusão de curso (Curso Técnico em Alimentos) - Escola Técnica Estadual ETEC de Sapopemba (Fazenda da Juta - São Paulo), São Paulo, 2016.
Abstract: O fermentado de leite é um produto obtido a partir do leite ou de derivados, onde a base láctea representa pelo menos 51% (m/m) do total de ingredientes do produto. É necessário que haja fermentação que é a ação do cultivo de microrganismos especifico ou adicionados de leite fermentado e que não poderá ser substituído a tratamento térmico após a fermentação. O fermentado de leite feito com o sabor iogurte a base de leite de coco é para alcançar pessoas que não podem consumir lactose (açúcar do leite), onde a disponibilidade é acessiva porem os produtos disponíveis são a base de soja. O fermentado esta disponíveis no mercado a base de leite e se possível com o sabor de coco, sendo assim queremos criamos um produto de fácil consumo e que ajudaria pessoas com intolerância a lactose.
Fermented milk is a product obtained from milk or dairy products, where the base milk represents at least 51% (m/m) of the total product ingredients. IT IS Fermentation is necessary, which is the action of the cultivation of specific microorganisms or added with fermented milk and which cannot be substituted for treatment heat after fermentation. The fermented milk made with the yogurt flavor based on coconut milk is to reach people who cannot consume lactose (milk sugar), where availability is affordable but the products available are soy-based. The fermented is available in the market based on milk and if possible with the flavor of coconut, so we want to create a product that is easy to consume and that would help people with lactose intolerance.
URI: http://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/8260
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
alimentos_2016_2_davidbarbosa_fermentadodeleitedecoco.pdf
  Restricted Access
543.45 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.