Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/39556
Title: Impactos da pecuária no meio ambiente
Other Titles: Impacts of livestock farming on the environment
Authors: SILVA, Amanda Tosto
SANTOS, Douglas Prudente
OLIVEIRA, Eduardo Cesarino de
BRASILEIRO, Estéfany Mayara Campos
RODRIGUES, Jeniffer Stéfany
RIBEIRO, Josué
Advisor: COSTA, Jorge Luis
type of document: Monografia
Keywords: Agropecuária;Impactos ambientais;Hábitos alimentares;Recursos naturais
Issue Date: 2016
Publisher: 242
Citation: SILVA, A. T.; SANTOS, D. P.; OLIVEIRA, E. C.; BRASILEIRO, E. M. C.; RODRIGUES, J. S.; RIBEIRO, J. Impactos da pecuária no meio ambiente. 2016. Trabalho de Conclusão de Curso (Curso Técnico em Meio Ambiente) - ETEC Dr. Celso Giglio, Osasco II, 2016.
Abstract: Atualmente, a pecuária vem ganhando cada vez mais destaque quando se trata de assuntos relacionados a impactos ambientais, como agravamento do efeito estufa, compactação do solo, poluição de recursos hídricos e etc. O crescimento da indústria de carne está relacionado diretamente ao crescimento populacional, hábitos alimentares e o consumo em grande escala, fazendo com que os impactos se intensifiquem ao mesmo passo que a indústria se expande. O propósito desse trabalho é que haja uma mudança no estilo de vida da população, para que diminua o consumo de carne, dessa forma diminuindo sua demanda, fazendo com que a indústria seja forçada a diminuir sua produção, conseguindo assim introduzir uma forma de produção mais sustentável. Dessa forma, a indústria não para, as necessidades da população são supridas mas, sem que haja uma exploração excessiva dos recursos naturais e promovendo uma saúde melhor para a população e consequentemente, melhorar as condições do meio ambiente.
Currently, livestock is gaining more prominence When It comes to Related Issues Environmental Impacts, as worsening of the greenhouse effect, soil compaction, water resources pollution and etc. The meat industry growth is directly related to population growth, Eating Habits and consumption on a large scale, making the impacts intensify the same pace as the industry expands. The Purpose Of this work and there is a change in lifestyle of the population, why reduce the consumption of meat, that way decreasing YOUR demand, causing the industry is forced to decrease their production, thereby introducing a form of production More sustainable. Thus, the industry NOT to as Population needs are met but without na excessive exploitation of natural resources and promoting a Better Health For a population and thus improve as conditions of the Environment.
URI: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/39556
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
IMPACTOS DA PECUÁRIA NO MEIO AMBIENTE.pdf
  Restricted Access
1.51 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.