Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/39447
Title: Praton: sistema de cardápio digital de vendas
Other Titles: Praton: digital menu sales system
Authors: MEIRA, Rodrigo Eutímio
COMEGE, Matheus Ferreira
Advisor: SCHIMIDT, Aline Priscila
type of document: Artigo Científico
Keywords: Restaurantes;Administração de hotéis e restaurantes
Issue Date: 13-Nov-2025
Publisher: 098
Citation: MEIRA, Rodrigo Eutímio; COMEGE, Matheus Ferreira. PRATON: sistema de cardápio digital de vendas. 2025. 23 f. Trabalho de conclusão de curso (Curso Técnico em Desenvolvimento de Sistemas) - Etec Philadelpho Gouvêa Netto, São José do Rio Preto, 2025.
Abstract: O projeto PRATON tem como finalidade modernizar o atendimento e a apresentação de cardápios em estabelecimentos gastronômicos de pequeno e médio porte. Propõe se um sistema web que permite acesso prático, rápido e interativo a menus digitais. A pesquisa de mercado indicou dificuldades recorrentes na atualização de cardápios físicos (preços e itens), com impacto na eficiência e na percepção do cliente, motivando uma solução digital que agiliza gestão e experiência e favorece atualização em tempo real e sustentabilidade.
The PRATON project aims to modernize service and menu presentation in small and medium-sized food-service establishments. A web system is proposed to provide practical, fast, and interactive access to digital menus. Market research identified recurring difficulties in updating physical menus (prices and items), impacting operational efficiency and customer perception, which motivated a digital solution that streamlines management and the customer experience while enabling real-time updates and sustainability.
URI: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/39447
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
tecnico_desenvolvimento_sistemas_2025_2_Praton_Rodrigo Eutímio Meira.pdf1.2 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.