Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/38343| Title: | Consumo de alimentos ultraprocessados na infância: fatores, consequências e estratégias de prevenção |
| Other Titles: | Consumption of ultra-processed foods in childhood: factors, consequences, and prevention strategies |
| Authors: | MARTINS, Aline Karina DANTAS, Camille Tavares SANTOS, Fernanda Bahia dos CANDIDA, Margerita Aiko GARCIA, Suiane Santos |
| Advisor: | SILVA, Ana Suelle Neres da |
| type of document: | Artigo Científico |
| Keywords: | Nutrição infantil;Alimentos industrializados |
| Issue Date: | Dec-2024 |
| Publisher: | 220 |
| Citation: | MARTINS, Aline et al. Consumo de alimentos ultraprocessados na infância: fatores, consequências e estratégia de prevenção. 2024. Trabalho de Conclusão de Curso (Técnico em Nutrição e Dietética) - ETEC Parque Belém, São Paulo, 2024. |
| Abstract: | Este trabalho investiga o impacto do consumo de alimentos ultraprocessados na saúde infantil, destacando a influência da publicidade, as implicações socioeconômicas e os riscos associados ao consumo precoce. Por meio de uma revisão de literatura e análise de dados, discute-se a prevalência do consumo desses alimentos e suas consequências nutricionais e de saúde. Além disso, são analisados fatores como o papel da família, políticas públicas e estratégias de marketing que influenciam os hábitos alimentares infantis. Conclui-se sobre a necessidade de ações educativas e regulatórias para promover escolhas alimentares saudáveis. This study investigates the impact of ultra-processed food consumption on children's health, highlighting the influence of advertising, socioeconomic implications, and risks related to early consumption. Through literature review and data analysis, it discusses the prevalence of these foods and their nutritional and health consequences. Furthermore, it analyzes factors such as family roles, public policies, and marketing strategies influencing children's eating habits. The conclusion emphasizes the need for educational and regulatory actions to promote healthy dietary choices. |
| URI: | https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/38343 |
| Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| tec_nutricao_2024_2_aline_martins_alimentos_ultraproessados_na_infancia.pdf Restricted Access | 353.72 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.