Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/36971
Title: Logística e transporte na produção de iogurte
Other Titles: Logistics and transportation in yogurt production
Authors: SILVA, Giovanna Raiz Bento da
Advisor: SANTOS, Marcio Cristian Sandro dos
Other contributor: SANTOS, Regina de Fátima Mazaro dos
CAMILOTTI, Fábio
type of document: Monografia
Keywords: Logistica empresarial;Transporte
Issue Date: 7-Jun-2023
Publisher: 173
Citation: SILVA, Giovanna Raiz Bento da. Logística e Transporte na produção de iogurte, 2023. Trabalho de Graduação (Curso Superior em Biocombustíveis) - Fatec Nilo de Stéfani, Jaboticabal, 2023.
Abstract: A logística é um papel crucial na produção de iogurte, pois vai desde a aquisição da matéria prima até a entrega do produto final ao consumidor. A logística gerência toda a cadeia de. suprimentos, desde a obtenção de ingredientes, transporte para a fábrica, produção, armazenamento, embalagem e distribuição. A primeira etapa da logística é a aquisição de matérias-primas como leite, fermento e frutas. Esses ingredientes devem ser transportados para a fábrica, onde serão acondicionados em condições ideais para a produção de iogurte. Em seguida, o processo de produção começa, e o iogurte e embalado e armazenado em um local adequado. A logística também é responsável pela distribuição de iogurte aos pontos de venda, como supermercados, padarias e lojas de conveniência. O transporte deve ser realizado em condições controladas de temperatura para garantir a qualidade do produto. Além disso, a logística é importante para garantir a recuperação dos estoques e a retirada dos produtos com prazo de validade vencido. Então resumindo, a logística é uma parte essencial da produção de iogurte, garantindo que o produto chegue aos consumidores finais com qualidade e eficiência.
Logistics plays a crucial role in yogurt production, since it goes from the acquisition of raw materials to the delivery of the final product to the consumer. Logistics manages the entire supply chain, from sourcing ingredients, transport to the factory, production, storage, packaging and distribution. The first stage of logistics is the acquisition of raw materials such as milk, yeast and fruit. These ingredients must be transported to the factory, where they will be packed in ideal conditions for yogurt production. Then the production process starts, and the yogurt is packaged and stored in a suitable place. is also responsible for distributing yogurt to points of sale, such as supermarkets. bakeries and convenience stores. Transport must be carried out under controlled temperature conditions to ensure product quality. In addition, logistics is important to guarantee the recovery of stocks and the removal of products with an expired expiry date. So in summary, logistics is an essential part of yogurt production, ensuring that the product reaches end consumers with quality and efficiency.
URI: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/36971
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TG BIO - Giovanna Raiz Bento da Silva.pdf619.21 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.