Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/35000
Title: Plano de negócio: restaurante de gastronomia italiana “Sabores da Itália”
Other Titles: Business plan: Italian cuisine restaurant “Flavors of Italy”
Authors: SILVA, Thalita Palmijiano da
Advisor: SILVA, Vanessa de Cillos
Other contributor: PIACENTE, Fabrício José
SILVA, Reinaldo Gomes da
type of document: Plano de Negócios
Keywords: Empreendedorismo;Gastronomia;Restaurantes
Issue Date: 27-Nov-2014
Publisher: 175
Citation: SILVA, Thalita Palmijiano da. Plano de negócio: restaurante de gastronomia italiana “Sabores da Itália”. Trabalho de Graduação (Curso Superior em Tecnologia em Gestão Empresarial) – Faculdade de Tecnologia de Piracicaba "Deputado Roque Trevisan", Piracicaba, 2014.
Abstract: Montar um plano de negócio é essencial para a formação de uma empresa, pois, através desse esboço o investidor terá uma noção dos gastos que a empresa terá, bem como o seu lucro. O plano de negócio é como o alicerce de uma casa, precisamos dela para que, no futuro a casa não venha a cair por falta de estrutura, assim acontece com a empresa, é necessário o planejamento para que no futuro as chances de falência sejam as menores possíveis. Com base nisso, este projeto busca relatar o que é empreendedorismo, qual o perfil do profissional empreendedor, o que é um plano de negócio, um pouco da historia da chegada dos italianos ao Brasil, o inicio dos restaurantes italianos que na época eram chamados de cantina, o mercado de restaurante italiano hoje (especificamente no estado de São de Paulo), relatar quais os documentos necessários para a abertura de uma empresa do ramo alimentício, todo material de trabalho necessário e analisar a viabilidade do negócio.
Assemble a business plan is essential to create a company, once, is through that outline which the investor will get a sense of the expenses that the company will have, as well as their profit. The business plan is like a house foundation, we need it that, for in the future, the house will not to fall for lack of structure, the same happens with companies, planning is necessary for that, in the future the chances of failure are the minimal as possible. Based on this, this project seeks report what is entrepreneurship, what is the profile of the professional entrepreneur, what is a business plan, a bit of history to the arrival of the Italians to Brazil, the beginning of Italian restaurants which at the begin were called canteen, the Italian market restaurant nowadays (specifically located in São Paulo state), inform which documents are required to opening a food company, all material and labor required to analyze the business viability.
URI: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/35000
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
gestao_empresarial_2014_2_thalita_silva_plano_de_negocio_restaurante_sabores_da_italia.pdf
  Restricted Access
993.5 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.