Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/30526
Title: | Confecção de um protótipo funcional de forno de pizzaiolo de baixo custo |
Other Titles: | Making a functional prototype of a low-cost pizza oven |
Authors: | GOMES, Ingrid Aparecida de Oliveira Gomes SILVA, João Paulo de Azevedo Silva OLIVEIRA, Marcelo Junio Gomes de SANTOS, Thiago Lopes Vieira dos |
Advisor: | LOPES NETO, João Egydio |
type of document: | Artigo Científico |
Keywords: | Protótipo;Energia;Materiais recicláveis |
Issue Date: | 11-Dec-2024 |
Publisher: | 026 |
Citation: | GOMES, Ingrid Aparecida de Oliveira; SILVA, João Paulo de Azevedo; OLIVEIRA, Marcelo Junio Gomes de; SANTOS, Thiago Lopes Vieira dos. Confecção de um protótipo funcional de forno de pizzaiolo de baixo custo. 2024. 07 p. Artigo. Trabalho de conclusão de curso (Curso Técnico em Mecânica) - Etec Prof. Alfredo de Barros Santos, Guaratinguetá, SP, 2024. |
Abstract: | O presente estudo busca confeccionar um protótipo funcional de forno de pizzaiolo a gás, utilizando materiais recicláveis. Para este projeto, optou-se pela confecção de um forno a gás, que quando comparado aos fornos a lenha ou elétricos apresenta uma série de benefícios, como: redução do consumo de energia, elimina as emissões provenientes da queima de madeira de eucalipto ou briquete, elimina os riscos à saúde humana devido a exposição aos particulados, reduz os danos ao meio ambiente e aumenta a produtividade em pizzarias de pequeno porte, além de ter um excelente custo benefício por ser feito com materiais recicláveis encontrados em ferro velho. This study aims to create a functional prototype of a gas pizza oven using recyclable materials. For this project, we chose to create a gas oven, which, when compared to wood-fired or electric ovens, offers a series of benefits, such as: reduced energy consumption, elimination of emissions from burning eucalyptus wood or briquettes, elimination of risks to human health due to exposure to particulates, reduction of damage to the environment and increase of productivity in small pizzerias, in addition to having an excellent cost-benefit ratio because it is made with recyclable materials found in scrapyards. |
URI: | https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/30526 |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
mecanica_2024_2semestre_ingridaparecidadeoliveiragomes_confeccaodeumprototipofuncionaldefornodepizzaiolodebaixocusto.pdf | 292.83 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.