Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/30456
Title: A criação de Rã Touro: viabilidade econômica
Other Titles: Bullfrog farming: economic viability
Authors: SILVA, Camila Juliane da
Advisor: LEONEL, Fábio Roberto
type of document: Artigo Científico
Keywords: Viabilidade;Aquicultura;Produção agrícola (custos)
Issue Date: 2021
Publisher: 121
Citation: SILVA, Camila Juliane da. A criação de Rã Touro- viabilidade econômica. 2021. Trabalho de Conclusão de Curso (Curso Superior de Tecnologia em Agronegócio) – Faculdade de Tecnologia de São José do Rio Preto, São José do Rio Preto, 2021.
Abstract: A ranicultura é uma atividade aquícola teve início no Brasil na década de 30 com a introdução da rã̃-touro no país, na década de 80 tornou-se uma atividade comercial. O que motivou esta transformação foi à valorização da carne de rã no mercado nacional e a busca de uma fonte de proteína saudável e uma alternativa de proteína. O seguinte trabalho procurou demonstrar a viabilidade econômico-financeira da atividade. Os resultados demonstraram que utilizando modelos integrados que é primordial na lucratividade do produto.
The frog culture is an aquaculture activity that began in Brazil in the 30s with the introduction of the bullfrog in the country, in the 80s it became a commercial activity. What motivated this transformation was the appreciation of frog meat in the national market and the search for a healthy protein source and a protein alternative. The following work tried to demonstrate the economic-financial viability of the activity. The results showed that using integrated models that is paramount in the profitability of the product.
URI: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/30456
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
agronegocio_2021_1_camilajulianedasilva_acriacaoderatouroviabilidadeeconomica.pdf
  Restricted Access
135.81 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.