Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/23698
Title: Juicane.
Other Titles: Juicane.
Authors: BARBOSA FILHO, Lamartine Peres
PELEGRINO, Natalia Olivatto
GONÇALVES, Vinicius Leonardo Pereira
DIAS, Wedina Maira Conceição
Advisor: SOARES, Ricardo Antônio Leal
type of document: Monografia
Keywords: Cana-de-açúcar;Industrialização;Comércio;Sucos de frutas
Issue Date: Jul-2016
Publisher: 138
Citation: BARBOSA FILHO, Lamartine Peres; PELEGRINO, Natalia Olivatto; GONÇALVES, Vinicius Leonardo Pereira; DIAS, Wedina Maira Conceição, 2016. Trabalho de conclusão de curso (Curso Técnico em Administração) - ETEC Professor Armando José Farinazzo, Fernandópolis, 2016.
Abstract: Este trabalho surgiu a partir da discussão e estudo sobre um assunto que tende a se tornar popular, uma bebida cultural presente em nosso dia-a-dia: a garapa. Com o intuito de comercializá-la de forma mais prática a garapa passará por um processo de industrialização para que possa ser consumida mantendo o sabor natural e fazer com que a empresa lucra. Além disso, o caldo de cana traz muito benéfico à saúde por ser uma bebida saudável e apresentar fontes de vitaminas, ideal para várias ocasiões. Inicialmente trabalharemos com sabor natural, assim podendo futuramente trabalhar com vários outros sabores. O processo para industrialização resume-se a pasteurização do produto bruto, no caso o caldo de cana e será engarrafado misturando-se com polpas. Através do seu processo de fabricação, nosso produto tem uma duração longa, entre 6 meses. E sua embalagem de vidro esterilizado própria para nosso produto.
This work arose from the discussion and study on a subject that tends to become popular, a cultural drink this in our day-to-day: the sugar cane juice. In order to market it in a more practical way to garapa will undergo an industrialization process so it can be consumed keeping the natural flavor and make the company profit. Moreover, the sugarcane juice brings very beneficial to health because it is a healthy drink and present sources of vitamins, ideal for various occasions. Initially we work with natural flavor, and may eventually work with several other flavors. The process for manufacturing boils down to pasteurize the crude product, where the sugar cane juice and bottled be mixed with pulps. Through its manufacturing process, our product has a long duration of 6 months. And its glass packaging sterilized fit for our product.
URI: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/23698
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
SUCO DE CANA.pdf
  Restricted Access
889.1 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.