Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/20739
Title: | Choperia artesanal |
Other Titles: | Craft beer bar |
Authors: | RIBEIRO, Álvaro Augusto Ribeiro GRILO, Alex Fernando Domingues SAMPAIO, Jonas de Oliveira Melo OLIVEIRA, Rafael Henrique de |
Advisor: | HONÓRIO, Márcio |
type of document: | Artigo científico |
Keywords: | Tecnologia de alimentos;Refrigeração;Bebidas alcoólicas |
Issue Date: | 27-Jun-2024 |
Publisher: | 026 |
Citation: | RIBEIRO, Álvaro Augusto; GRILO, Alex Fernando Domingues; SAMPAIO, Jonas de Oliveira Melo; OLIVEIRA, Rafael Henrique de. Chopeira artesanal. 2024. 13 p. Trabalho de conclusão de curso. Artigo. (Curso Técnico em Eletromecânica) - Etec Prof. Alfredo de Barros Santos, Guaratinguetá, SP, 2024. |
Abstract: | A proposta deste projeto consiste em projetar uma chopeira com duas funções: um compartimento para chope, permitindo o uso tanto para água quanto para sucos e outras bebidas. A chopeira operará a uma temperatura de -4°C. O desenvolvimento do projeto envolveu as etapas de criação (brainstorming), planejamento (5W2H, PDCA, MASP e Poka Yoke) e a construção. Este trabalho detalha o processo de desenvolvimento, desde a concepção até a execução, incluindo a seleção de materiais e a montagem final. The proposal for this project consists of designing a beer cooler with two functions: a compartment for draft beer, allowing use for both water and juices and 2 other drinks. The beer cooler will operate at a temperature of -4°C. The development of the project involved the stages of creation (brainstorming), planning (5W2H, PDCA, MASP and Poka Yoke) and construction. This work details the development process, from conception to execution, including material selection and final assembly |
URI: | https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/20739 |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Chopeira artesanal.pdf | 707.29 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.