Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/20664
Title: Os benefícios e malefícios dos alimentos transgênicos
Other Titles: The benefits and harms of transgenic foods
Authors: OLIVEIRA, Anderson Xavier de
SILVA, Guilherme Terra da
Advisor: GENEROSO, Adriana Regina
Other contributor: NASCIMENTO, Douglas Prescílio do
RODRIGUES, Amanda Vilar de Assis
type of document: Artigo científico
Keywords: Alimentos transgênicos;Melhoramento genético vegetal;Segurança alimentar;Responsabilidade ambiental
Issue Date: 4-Dec-2023
Publisher: 121
Citation: OLIVEIRA, Anderson Xavier de; SILVA, Guilherme Terra da. Os benefícios e malefícios dos alimentos transgênicos. 2023. Trabalho de Conclusão de Curso (Curso Superior de Tecnologia em Agronegócio) – Faculdade de Tecnologia de São José do Rio Preto, São José do Rio Preto, 2023.
Abstract: Este trabalho de pesquisa fornece uma visão abrangente dos benefícios e malefícios associados aos alimentos geneticamente modificados, também conhecidos como organismos geneticamente modificados (OGMs). Alimentos geneticamente modificados são produtos que passaram por modificações genéticas para melhorar características como resistência a pragas e doenças, aumento da produtividade e melhoria da qualidade nutricional. Esta tecnologia provocou amplos debates devido a preocupações sobre potenciais efeitos adversos na saúde humana e no meio ambiente.
This research paper provides a comprehensive overview of the benefits and drawbacks associated with genetically modified foods, also known as genetically modified organisms (GMOs). Genetically modified foods are products that have undergone genetic modifications to enhance traits such as pest and disease resistance, increased productivity, and improved nutritional quality. This technology has sparked extensive debates due to concerns about potential adverse effects on human health and the environment.
URI: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/20664
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
agronegocio_2023_2_andersonxavierdeoliveira_osbeneficiosemaleficiosdosalimentostrangenicos.pdf
  Restricted Access
178.34 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.