Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/20287
Title: | Estudo de viabilidade empresa uno seleto |
Authors: | LEITE, Bruno José Galvão VARRESCHI, Ítalo Velozo Barbos SILVA, Jhenifer Aliene Carvalho da AZEVEDO, João Ricardo Pinto Barbosa da Silva PEREIRA, Maiara Antunes PRUDÊNCIO, Mariana Carolina Pedroso GUIMARÃES, Nathália Pereira |
Advisor: | SPALDING, Marcos |
type of document: | Plano de Negócios |
Keywords: | Negócios - Plano;Alimentos congelados |
Issue Date: | 14-Jul-2020 |
Publisher: | 106 |
Citation: | LEITE,Bruno José Galvão; VERRESCHI, Ítalo Velozo Barbosa; SILVA; Jhenifer Aliene Carvalho; AZEVEDO,João Ricardo Pinto Barbosa da Silva; PEREIRA,Maiara Antunes; PRUDENCIO, Mariana Carolina Pedroso; GUIMARÃES, Nathália Pereira. Uno Seleto, 2020. Estudo de viabilidade (Curso Superior de Tecnologia em Gestão Empresarial) - Faculdade de Tecnologia Prof João Mod. Guaratinguetá,2020. |
Abstract: | Esteprojetotem comoobjetivoanalisaraviabilidadedeum negócionosetoralimentício.A empresaUnoSeletoseráumafabricantedeHambúrguerescongelados100%carnesuína, voltadoparapessoasquebuscam um saboralternativoparasuasrefeiçõesetem um estilo devidacorrido,agitadoedesregrado,buscandopraticidadenopreparodesuasrefeições. Issosedá,poisonúmerodepessoasmorandosozinhacresceu,sendoassim,abuscapela praticidadenaalimentaçãoeabuscaporalimentocongeladostambém cresceu.Oplanode negóciodispõedasinformaçõesdesdeasiniciaisdeaberturadaempresa,atéoplano financeiroeasprojeçõesparaostrêsprimeirosanosdeatuaçãodaempresa,queirão comprovara viabilidade do negócio.Ao longo do estudo é possívelacompanharo planejamentoedesenvolvimentodosprodutosinovadoresnomercado,atravésdaanálise minuciosaedesenvolvimentodecadaum dossetoresdaempresa,produção,logística, marketingefinanceiro.Além disso,paraqueoprojetoseaproximedoreal,foirealizadauma pesquisaprimária,naqualfoipossívelevidenciaraaceitaçãodohambúrguerdecarnesuína porgrandepartedosindivíduosentrevistadose,identificarseusprincipaishábitosde compraeoperfildospotenciaisconsumidores.Talpesquisaserviucomobaseparao planejamentodasestratégiasvoltadasaopúblico-alvo,pesquisassecundárias,potencialde mercado,e,asanálisesdamicroemacroeconomia,naqualfoipossívelobterdadossobreo paíse,sobreacidadedeSãoPaulo,além dosimpactoseinfluênciasqueestespodem trazeraonegócio.Diantedisso,épossíveldesenvolveropotencialdemercadoquea empresapossui,levandoem consideraçãoocrescimentodomercadonoqualaempresa estaráinseridae,onúmerodepessoasqueserãoatingidasThisprojectaimstoanalyzetheviabilityofabusinessinthefoodsector.ThecompanyUno Seletowillbeamanufactureroffrozenhamburgers100%pork,aimedatpeoplelookingfor analternativetastefortheirmealsandhasabusy,busyandunrulylifestyle,seeking practicalityinpreparingtheirmeals.Thisisbecausethenumberofpeoplelivingalonehas grown,sothesearchforpracticalfoodandthesearchforfrozenfoodhasalsogrown.The businessplanhastheinformationfrom theinitialopeningofthecompany,tothefinancial planandtheprojectionsforthefirstthreeyearsofoperationofthecompany,whichwill provetheviabilityofthebusiness.Throughoutthestudy,itispossibletofollowtheplanning anddevelopmentofinnovativeproductsonthemarket,throughthethoroughanalysisand developmentofeachofthecompany'ssectors,production,logistics,marketingandfinance. Inaddition,inorderfortheprojecttogetclosertothereal,aprimarysurveywascarriedout, inwhichitwaspossibletoevidencetheacceptanceoftheporkburgerbymostofthe interviewedindividualsandtoidentifytheirmainbuyinghabitsandtheprofileofpotentials consumers.Suchresearchservedasabasisforplanningstrategiesaimedatthetarget audience,secondary research,market potential,and,the analysis of micro and macroeconomics,inwhichitwaspossibletoobtaindataonthecountryand,onthecityof São Paulo,inadditionto theimpactsand influencestheycanbring to thebusiness. Therefore,itispossibletodevelopthemarketpotentialthatthecompanyhas,takinginto accountthegrowthofthemarketinwhichthecompanywillbeinsertedandthenumberof peoplethatwillbereached. |
URI: | https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/20287 |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
gestao_empresarial_2020_1_bruno_jose_galvao_leite_estudo_de_viabilidade_uno_seleto.pdf Restricted Access | 15.33 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.