Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/20287
Title: Estudo de viabilidade empresa uno seleto
Authors: LEITE, Bruno José Galvão
VARRESCHI, Ítalo Velozo Barbos
SILVA, Jhenifer Aliene Carvalho da
AZEVEDO, João Ricardo Pinto Barbosa da Silva
PEREIRA, Maiara Antunes
PRUDÊNCIO, Mariana Carolina Pedroso
GUIMARÃES, Nathália Pereira
Advisor: SPALDING, Marcos
type of document: Plano de Negócios
Keywords: Negócios - Plano;Alimentos congelados
Issue Date: 14-Jul-2020
Publisher: 106
Citation: LEITE,Bruno José Galvão; VERRESCHI, Ítalo Velozo Barbosa; SILVA; Jhenifer Aliene Carvalho; AZEVEDO,João Ricardo Pinto Barbosa da Silva; PEREIRA,Maiara Antunes; PRUDENCIO, Mariana Carolina Pedroso; GUIMARÃES, Nathália Pereira. Uno Seleto, 2020. Estudo de viabilidade (Curso Superior de Tecnologia em Gestão Empresarial) - Faculdade de Tecnologia Prof João Mod. Guaratinguetá,2020.
Abstract: Esteprojetotem comoobjetivoanalisaraviabilidadedeum negócionosetoralimentício.A empresaUnoSeletoseráumafabricantedeHambúrguerescongelados100%carnesuína, voltadoparapessoasquebuscam um saboralternativoparasuasrefeiçõesetem um estilo devidacorrido,agitadoedesregrado,buscandopraticidadenopreparodesuasrefeições. Issosedá,poisonúmerodepessoasmorandosozinhacresceu,sendoassim,abuscapela praticidadenaalimentaçãoeabuscaporalimentocongeladostambém cresceu.Oplanode negóciodispõedasinformaçõesdesdeasiniciaisdeaberturadaempresa,atéoplano financeiroeasprojeçõesparaostrêsprimeirosanosdeatuaçãodaempresa,queirão comprovara viabilidade do negócio.Ao longo do estudo é possívelacompanharo planejamentoedesenvolvimentodosprodutosinovadoresnomercado,atravésdaanálise minuciosaedesenvolvimentodecadaum dossetoresdaempresa,produção,logística, marketingefinanceiro.Além disso,paraqueoprojetoseaproximedoreal,foirealizadauma pesquisaprimária,naqualfoipossívelevidenciaraaceitaçãodohambúrguerdecarnesuína porgrandepartedosindivíduosentrevistadose,identificarseusprincipaishábitosde compraeoperfildospotenciaisconsumidores.Talpesquisaserviucomobaseparao planejamentodasestratégiasvoltadasaopúblico-alvo,pesquisassecundárias,potencialde mercado,e,asanálisesdamicroemacroeconomia,naqualfoipossívelobterdadossobreo paíse,sobreacidadedeSãoPaulo,além dosimpactoseinfluênciasqueestespodem trazeraonegócio.Diantedisso,épossíveldesenvolveropotencialdemercadoquea empresapossui,levandoem consideraçãoocrescimentodomercadonoqualaempresa estaráinseridae,onúmerodepessoasqueserãoatingidasThisprojectaimstoanalyzetheviabilityofabusinessinthefoodsector.ThecompanyUno Seletowillbeamanufactureroffrozenhamburgers100%pork,aimedatpeoplelookingfor analternativetastefortheirmealsandhasabusy,busyandunrulylifestyle,seeking practicalityinpreparingtheirmeals.Thisisbecausethenumberofpeoplelivingalonehas grown,sothesearchforpracticalfoodandthesearchforfrozenfoodhasalsogrown.The businessplanhastheinformationfrom theinitialopeningofthecompany,tothefinancial planandtheprojectionsforthefirstthreeyearsofoperationofthecompany,whichwill provetheviabilityofthebusiness.Throughoutthestudy,itispossibletofollowtheplanning anddevelopmentofinnovativeproductsonthemarket,throughthethoroughanalysisand developmentofeachofthecompany'ssectors,production,logistics,marketingandfinance. Inaddition,inorderfortheprojecttogetclosertothereal,aprimarysurveywascarriedout, inwhichitwaspossibletoevidencetheacceptanceoftheporkburgerbymostofthe interviewedindividualsandtoidentifytheirmainbuyinghabitsandtheprofileofpotentials consumers.Suchresearchservedasabasisforplanningstrategiesaimedatthetarget audience,secondary research,market potential,and,the analysis of micro and macroeconomics,inwhichitwaspossibletoobtaindataonthecountryand,onthecityof São Paulo,inadditionto theimpactsand influencestheycanbring to thebusiness. Therefore,itispossibletodevelopthemarketpotentialthatthecompanyhas,takinginto accountthegrowthofthemarketinwhichthecompanywillbeinsertedandthenumberof peoplethatwillbereached.
URI: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/20287
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
gestao_empresarial_2020_1_bruno_jose_galvao_leite_estudo_de_viabilidade_uno_seleto.pdf
  Restricted Access
15.33 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.