Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/19841
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | SILVA, Maria do Socorro Sousa da | - |
dc.contributor.author | OLIVEIRA, Gabriel Batagim de | - |
dc.contributor.author | JESUS, Julia Gomes de | - |
dc.contributor.author | MOURA, Pedro Henrique dos Santos | - |
dc.contributor.author | FILETO, Rafaela Ducci | - |
dc.date.accessioned | 2024-06-13T19:45:30Z | - |
dc.date.available | 2024-06-13T19:45:30Z | - |
dc.date.issued | 2023-06-22 | - |
dc.identifier.citation | OLIVEIRA, Gabriel Batagim de; JESUS, Julia Gomes de; MOURA, Pedro Henrique dos Santos; FILETO, Rafaela Ducci. Aspectos quantitativos da água de coco comercial. 2023. Trabalho de Conclusão de Curso (Curso Técnico em Química) – Etec Júlio de Mesquita, Santo André, 2023. | pt_BR |
dc.identifier.uri | https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/19841 | - |
dc.description.abstract | Este artigo tem como objetivo realizar uma comparação quantitativa do teor de potássio nas águas de coco comerciais em relação às informações presentes nos rótulos, bem como compará-las com a água de coco natural por meio do método de fotometria de chama. Além disso, busca-se validar essa comparação com base em uma análise estatística dos resultados obtidos para obter informações confiáveis, e por meio disso, avaliar a conformidade dos produtos com a legislação vigente. | pt_BR |
dc.description.abstract | Abstract: This article aims to carry out a quantitative comparison of the potassium content in commercial coconut water in relation to the information on the labels, as well as to compare them with natural coconut water, using the flame photometry method. In addition, we seek to validate this comparison based on Brazilian legislation. Statistical analysis of the results obtained will allow us to obtain relevant information about the compliance of products with regulations, providing subsidies both for consumers and for the food industry. | pt_BR |
dc.description.sponsorship | Curso Técnico em Química | pt_BR |
dc.language.iso | pt_BR | pt_BR |
dc.publisher | 014 | pt_BR |
dc.subject | Química | pt_BR |
dc.subject | Coco | pt_BR |
dc.subject | Fotometria | pt_BR |
dc.subject | Estatística | pt_BR |
dc.subject.other | Controle e Processos Industriais | pt_BR |
dc.title | Aspectos quantitativos da água de coco comercial | pt_BR |
dc.type | Artigo científico | pt_BR |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ASPECTOS QUANTITATIVOS DA ÁGUA DE COCO COMERCIAL.pdf Restricted Access | 227.12 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.