Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/19841
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorSILVA, Maria do Socorro Sousa da-
dc.contributor.authorOLIVEIRA, Gabriel Batagim de-
dc.contributor.authorJESUS, Julia Gomes de-
dc.contributor.authorMOURA, Pedro Henrique dos Santos-
dc.contributor.authorFILETO, Rafaela Ducci-
dc.date.accessioned2024-06-13T19:45:30Z-
dc.date.available2024-06-13T19:45:30Z-
dc.date.issued2023-06-22-
dc.identifier.citationOLIVEIRA, Gabriel Batagim de; JESUS, Julia Gomes de; MOURA, Pedro Henrique dos Santos; FILETO, Rafaela Ducci. Aspectos quantitativos da água de coco comercial. 2023. Trabalho de Conclusão de Curso (Curso Técnico em Química) – Etec Júlio de Mesquita, Santo André, 2023.pt_BR
dc.identifier.urihttps://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/19841-
dc.description.abstractEste artigo tem como objetivo realizar uma comparação quantitativa do teor de potássio nas águas de coco comerciais em relação às informações presentes nos rótulos, bem como compará-las com a água de coco natural por meio do método de fotometria de chama. Além disso, busca-se validar essa comparação com base em uma análise estatística dos resultados obtidos para obter informações confiáveis, e por meio disso, avaliar a conformidade dos produtos com a legislação vigente.pt_BR
dc.description.abstractAbstract: This article aims to carry out a quantitative comparison of the potassium content in commercial coconut water in relation to the information on the labels, as well as to compare them with natural coconut water, using the flame photometry method. In addition, we seek to validate this comparison based on Brazilian legislation. Statistical analysis of the results obtained will allow us to obtain relevant information about the compliance of products with regulations, providing subsidies both for consumers and for the food industry.pt_BR
dc.description.sponsorshipCurso Técnico em Químicapt_BR
dc.language.isopt_BRpt_BR
dc.publisher014pt_BR
dc.subjectQuímicapt_BR
dc.subjectCocopt_BR
dc.subjectFotometriapt_BR
dc.subjectEstatísticapt_BR
dc.subject.otherControle e Processos Industriaispt_BR
dc.titleAspectos quantitativos da água de coco comercialpt_BR
dc.typeArtigo científicopt_BR
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ASPECTOS QUANTITATIVOS DA ÁGUA DE COCO COMERCIAL.pdf
  Restricted Access
227.12 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.