Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/17011
Title: | Pote de pipoca com separador de milhos piruás - Pote Corn |
Other Titles: | Popcorn pot with piruá corn separator - Pote Corn |
Authors: | SANTOS, Cauan Pablo Reis dos GUTIERRES, Danilo Martins SILVA, José Victor da |
Advisor: | SILVA, Helena Cibele de Souza |
type of document: | Monografia |
Keywords: | Inovação;Utensílios de alimentação e culinária;Milho |
Issue Date: | 25-Nov-2022 |
Publisher: | 198 |
Citation: | SANTOS, Cauan Pablo Reis dos; GUTIERRES, Danilo Martins; SILVA, José Víctor da. Pote de pipoca com separador de milhos piruás – Pote Corn. 2022. Trabalho de Conclusão de Curso (Curso Técnico em Administração). Escola Técnica Estadual de Monte Mor, Monte Mor, 2022. |
Abstract: | A pipoca é fonte de vitaminas do complexo B, um grupo de micronutrientes
envolvidos em diversas funções do organismo, incluindo o funcionamento normal do
sistema nervoso. Embora seja um alimento com muitos benefícios, sempre que
encontramos preparações de pipoca, o milho utilizado não é totalmente aproveitado,
esses grãos que não estouram durante o preparo são chamados de piruás. O
objetivo deste projeto é propor a criação de um plano de negócio para a produção e
comercialização um pote com um separador capaz de isolar as pipocas dos piruás,
proporcionando assim, uma melhor experiência às pessoas na hora de se alimentar,
evitando possíveis lesões nos dentes. O método de pesquisa utilizado é o
exploratório, que contempla levantamento bibliográfico; entrevistas com pessoas que
já tiveram experiência de sofrer um acidente com os milhos piruás; análise de
exemplos que estimulem a compreensão, também foi utilizado as técnicas de coleta
de dados, como formulários. Popcorn is a source of B vitamins, a group of micronutrients involved in various functions of the body, including the normal functioning of the nervous system. Although it is a food with many benefits, whenever we find popcorn preparations, the corn used is not fully used, these kernels that do not pop during preparation are called popcorn kernels. The objective of this project is to propose the creation of a business plan for the production and commercialization of a pot with a separator capable of isolating the popcorn from the popcorn kernels, thus providing a better experience to people when eating, avoiding possible injuries to the teeth. The research method used is the exploratory one, which contemplates bibliographical survey; interviews with people who have already had an experience of suffering an accident with the corn-popcorn; analysis of examples that stimulate the understanding, it was also used data collection techniques, such as forms. |
URI: | https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/17011 |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
novotecadministracao_2022_2_cauansantos_potecorn.pdf Restricted Access | TCC | 767.97 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
TA - Potecorn.pdf Restricted Access | TA | 504.09 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.