Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/16817
Title: | Sustentabilidade e desenvolvimento sustentável no agronegócio |
Authors: | ALMEIDA, Juliana Aparecida de |
Advisor: | DENADAI, Marcelo Scantamburlo |
type of document: | Monografia |
Keywords: | Meio ambiente;Tecnologia;Agricultura |
Issue Date: | Jun-2019 |
Publisher: | 112 |
Citation: | ALMEIDA, Juliana Aparecida de. Sustentabilidade e desenvolvimento sustentável no agronegócio, 2019. Monografia (Curso Superior de Tecnologia em Agronegócio) - Faculdade de Tecnologia de Botucatu, 2019. |
Abstract: | A agricultura para ser reconhecida como sustentável, deve garantir as gerações futuras
condições de suprir as necessidades de produção, com qualidade e uso sustentável dos
recursos naturais. Algumas empresas estão com programas de sustentabilidade, com o
objetivo de reduzir a emissão de gás carbônico, promovendo o bem estar e a preservação
do meio ambiente. A sustentabilidade no agronegócio, valendo-se de uma pesquisa
descritiva, obtida por meio de informações bibliográficas com o objetivo de apresentar
características da sustentabilidade, pois não há um conceito definitivo, onde é mais
evidente a questão em proteger o meio ambiente. Para garantir a competitividade da
agricultura frente as mudanças climáticas serão necessários avanços em diversos campos
do conhecimento cientifico e tecnológico fazendo uso racional de produtos químicos. Por
fim, relaciona-se a sustentabilidade no agronegócio, utilizando técnicas sustentáveis com
a finalidade de recuperação e conservação do solo. Fazendo com que haja maior
conhecimento sobre a sustentabilidade e suas dimensões. Agriculture to be recognized as sustainable must guarantee future gernerations the conditions to meet production needs, with quality and sustainable use of natural resources. Some companies have sustainability programs, whit the objective of reducing the emission of carbon dioxide, promoting well-being and preservation of the environment. Sustainability in agribusiness, using a descriptive research, obtained through bibliographical information with the objective of presenting characteristics of sustainability, because there is no definitive concept, where the issue in protecting the environment is most evident. In order to guarantee the competitiveness of agriculture in the face of climate change, advances will be needed in several fields of scientific and technological knowledge, making rational use of chemical products. Finally, sustainability is related to agribusiness, using sustainable techniques for the purpose of soil recovery and conservation. Making it more knowledgeable about sustainability and its dimensions. |
URI: | https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/16817 |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
JULIANA APARECIDA DE ALMEIDA.pdf Restricted Access | Sustentabilidade e desenvolvimento sustentável no agronegócio | 247.23 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.