Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/15879
Title: Produção de mini-churros sem glúten congelado a partir de um mix de farinhas
Other Titles: Production of a gluten free forzen mini churros form a flour mix
Authors: COSTA, Ana Carolina
SILVA, Giovanna Carvalho da
SANTOS, Sabrina Ferreira dos
RIBEIRO, Thaina
REIS, Yris
Advisor: RODRIGUES, Maira Claudia Silva de Oliveira
type of document: Artigo científico
Keywords: Alimentos congelados;Doces
Issue Date: Dec-2019
Publisher: 172
Citation: COSTA, A. C. et al. Produção de mini-churros sem glúten congelado a partir de um mix de farinhas, 2019. Trabalho de conclusão de curso (Curso Técnico em Alimentos) - Escola Técnica Estadual ETEC de Sapopemba (Fazenda da Juta - São Paulo), São Paulo, 2019.
Abstract: O produto desenvolvido é o churros sem glúten, tendo como objetivo a retirada total da farinha de trigo, sendo substituída por um mix das farinhas de arroz, fécula de batata e fécula de mandioca. Seu público alvo são pessoas que possuem alergia a proteína do glúten (os celíacos). Com a adição de goma xantana e essência de baunilha, mantivemos as características sensoriais do produto padrão, como sabor, textura e odor.
The product developed is gluten-free churros, aiming to completely remove of wheat flour, being replaced by a mix of rice flour, potato starch and cassava starch. Its target audience is people who are allergic to gluten protein (celiacs). With the addition of xanthan gum and vanilla essence, we maintained sensory characteristics of the standard product, such as taste, texture and odor.
URI: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/15879
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
alimentos_2019_2_anacarolina_produçaodeminichurrossem.pdf
  Restricted Access
349.89 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.