Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/14780
Title: | Implantação de WMS e gestão de estoque: caso de uma padaria |
Other Titles: | WMS implementation and inventory management: case of a bakery |
Authors: | SOUZA, Octávio Lucas Rocha de CIRILLO, Renato Mendroni |
Advisor: | MARCHINI, Daniela Maria Feltrin |
Other contributor: | SOFFNER, Renato Kraide ANDRADE, Sanete Irani |
type of document: | Monografia |
Keywords: | Gestão de estoques;Armazéns |
Issue Date: | 7-Dec-2022 |
Publisher: | 004 |
Citation: | SOUZA, Octávio Lucas Rocha de; CIRILLO, Renato Mendroni. Implantação de WMS e gestão de estoque: caso de uma padaria, 2022. Trabalho de Conclusão de Curso (Curso Superior de Tecnologia em Logística) - Faculdade de Tecnologia de Americana “Ministro Ralph Biasi”, Americana, 2022. |
Abstract: | O presente trabalho tem como objetivo apresentar um estudo de caso baseado em uma empresa do ramo alimentício na região da cidade de Limeira/SP, que passa por situações dificultosas quanto ao controle de matéria-prima e produto acabado pela falta do uso de métodos analíticos no que tange a gestão de estoque. Baseado neste caso, considera apresentar estudos sobre a importância de se fazer uso de sistemas de tecnologia que dão suporte ao controle de estoque e gerenciamento da empresa, tais como o Warehouse management system (WMS). Além da importância de técnicas de gestão de estoque, análise de Pareto, Kanban e cuidados com produtos perecíveis e alimentícios. The current task aims to present a case study based on a food company in the Limeira/SP city region, that goes through difficult situations about the control of feedstock and finished product due to the lack of use of analytical methods regarding inventory management. Based on this case, it considers presenting studies on the importance of making use of technology systems that support stock control and business management, such as the warehouse management system (WMS). In addition to the importance of techniques of stock management, Pareto chart, Kanban and care of perishable products and food products. |
URI: | https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/14780 |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2S2022_Octávio Lucas Rocha de Souza_OD1723.pdf Restricted Access | 573.09 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy | |
TA - Octávio Lucas Rocha de Souza.pdf Restricted Access | 360.77 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.