Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/10852
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | GIANNONI, Juliana Audi | - |
dc.contributor.author | MACHADO, Tauana Larissa dos Santos | - |
dc.contributor.other | GIANNONI, Juliana Audi | - |
dc.contributor.other | TANAKA, Alice Yoshiko | - |
dc.contributor.other | MACEDO, Rafael Luiz | - |
dc.date.accessioned | 2022-12-23T12:20:39Z | - |
dc.date.available | 2022-12-23T12:20:39Z | - |
dc.date.issued | 2022-11-18 | - |
dc.identifier.citation | MACHADO, Tauana Larissa dos Santos. Amendment on beldroega (Portulaca oleracea L.) and its cultural amplifications. Orientadora: Juliana Audi Giannoni. 2022. 3 f. Trabalho de conclusão de curso (Curso superior de Tecnologia em Alimentos) – Fatec Estudante Rafael Almeida Camarinha, Marília, SP, 2022. | pt_BR |
dc.identifier.uri | http://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/10852 | - |
dc.description | Artigo científico válido como TCC. | pt_BR |
dc.description.abstract | The potential of purslane (Portulaca oleracea) has attracted the attention of extensionists, technicians and researchers due to its rusticity, adaptability, and may be an alternative to diversify and improve the nutritional quality of the diet. The methodology used was a mixed survey (qualitative and quantitative), applying a literature review and the distribution of an online questionnaire to obtain reliable and broad-spectrum results to assess knowledge on the subject. It is concluded that the precociously imposed data, as well as the evaluated and interpreted results, reflects in such a way that the interviewees demonstrated that they know and have already made use of medicinal plants, in addition to recommending their use and highlighting their importance. | pt_BR |
dc.description.abstract | RESUMO: O potencial da beldroega (Portulaca oleracea) tem chamado a atenção de extensionistas, técnicos e pesquisadores devido a sua rusticidade, adaptabilidade, podendo ser uma alternativa para diversificar e melhorar a qualidade nutricional da dieta. A metodologia utilizada foi uma pesquisa mista (qualitativa e quantitativa), aplicando-se uma revisão da literatura e a distribuição de um questionário online para obter resultados confiáveis e amplos para avaliar o conhecimento sobre o assunto. Conclui-se que os dados impostos precocemente, bem como os resultados avaliados e interpretados, refletem de tal forma que os entrevistados demonstraram conhecer e já fazer uso de plantas medicinais, além de recomendar seu uso e destacar sua importância. | pt_BR |
dc.description.sponsorship | Curso Superior de Tecnologia em Alimentos | pt_BR |
dc.language.iso | en_US | pt_BR |
dc.publisher | 130 | pt_BR |
dc.subject | Plantas comestíveis | pt_BR |
dc.subject | Alimentos não convencionais | pt_BR |
dc.subject.other | Produção Alimentícia | pt_BR |
dc.title | Amendment on beldroega (Portulaca oleracea L.) and its cultural amplifications | pt_BR |
dc.title.alternative | Aditamento sobre a beldroega (Portulaca oleracea L.) e suas amplificações culturais | pt_BR |
dc.type | Artigo científico | pt_BR |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
tecnologia_em_alimentos_2022_2_tauana_larissa_dos_santos_machado_amendment_on_beldroega.pdf | 185.77 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.