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https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/28991
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
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dc.contributor.advisor | VISCARDI, Roseli Aparecida | - |
dc.contributor.author | GERIS, Fabricio Antonio | - |
dc.contributor.author | SANTOS, Gabriel Amadeu Ferrari dos | - |
dc.contributor.author | BERTOLINI, Jaqueline Crislei Babichi | - |
dc.contributor.author | CEDARO, Lavínia Azevedo | - |
dc.contributor.author | SANTOS, Maria Eduarda Dutra | - |
dc.contributor.author | PALOMO, Tamires Viana | - |
dc.contributor.other | VISCARDI, Roseli Aparecida | - |
dc.date.accessioned | 2025-02-07T00:12:23Z | - |
dc.date.available | 2025-02-07T00:12:23Z | - |
dc.date.issued | 2024-12-03 | - |
dc.identifier.citation | GERIS. Fabrício Antonio; SANTOS, Gabriel Amadeu Ferrari dos; BERTOLINI, Jaqueline Crislei Babichi; CEDARO, Lavínia Azevedo; SANTOS, Maria Eduarda Dutra; PALOMO, Tamires Viana. Doceria La Dolce Vita, 2024. Trabalho de Conclusão de Curso(Curso Técnico em Administração) Etec Professor Massuyuki Kawano, Tupã, 2024. | pt_BR |
dc.identifier.uri | https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/28991 | - |
dc.description | Food allergy occurs when the immune system identifies mistaken certain foods as a threat, triggering adverse reactions. In recent years, the increase in food allergies has brought a great challenge to the food sector, especially in confectionery, which frequently uses ingredients such as milk, eggs and gluten, the main causes of allergies.To people with these restrictions, consume sweets and desserts without the risk of reactions adverse conditions has become a challenge. Given this scenario, the business plan here established brings with it a different offer from the conventional, a foodtruck sweet shop that will be called La Dolce Vita, focused on the production and commercialization of products aimed at people with food allergies and people seeking to have a better quality of life, in the municipality of Tupã/SP and region. In this way, the The general objective of this work is to analyze the feasibility of implementing a food truck that will sell sweets and savory snacks to people with dietary restrictions in Tupã and region. To achieve this objective, the methodological procedures used in the work were bibliographical research and field research through the application of a questionnaire that aimed to identify information such as place of residence, age group, existence of allergies or living with allergic people, as well as habits, prevalence and consumer receptivity. According to the data obtained in the research, it was found that there was low competition and a favorable reception from the public, which reinforces the potential for success of this enterprise focused on health and food well-being. | pt_BR |
dc.description.abstract | A alergia alimentar acontece quando o sistema imunológico identifica de forma equivocada certos alimentos como uma ameaça, desencadeando reações adversas. Nos últimos anos, o aumento das alergias alimentares trouxe um grande desafio para o setor alimentar, especialmente na confeitaria, que utiliza frequentemente ingredientes como leite, ovo e glúten, os principais causadores de alergias. Para pessoas com essas restrições, consumir doces e sobremesas sem o risco de reações adversas tornou-se um desafio. Perante esse cenário, o plano de negócios aqui estabelecido traz consigo uma oferta diferente do convencional, uma doceria foodtruck que se chamará La Dolce Vita, voltada para a produção e comercialização de produtos destinados a pessoas com alergias alimentares e pessoas que buscam ter uma qualidade de vida melhor, no município de Tupã/SP e região. Desse modo, o trabalho tem como objetivo geral analisar a viabilidade da implantação de um foodtruck que irá comercializar doces e salgados para pessoas com restrições alimentares em Tupã e região. Para atingir tal objetivo os procedimentos metodológicos utilizados no trabalho foram a pesquisa bibliográfica e pesquisa de campo por meio da aplicação de um questionário que teve como finalidade identificar informações como local de residência, faixa etária, existência de alergias ou convivência com pessoas alérgicas, bem como hábitos, prevalência e a receptividade dos consumidores. De acordo com os dados obtidos nas pesquisas, constatou-se uma baixa concorrência e uma receptividade favorável do público, o que reforça o potencial de sucesso desse empreendimento voltado para a saúde e bem-estar alimentar. | pt_BR |
dc.description.sponsorship | Curso Técnico em Administração | pt_BR |
dc.language.iso | pt_BR | pt_BR |
dc.publisher | 136 | pt_BR |
dc.subject | Qualidade de vida | pt_BR |
dc.subject.other | Gestão e Negócios | pt_BR |
dc.title | Doceria La dolce vita | pt_BR |
dc.title.alternative | La dolce vita bakery | pt_BR |
dc.type | Monografia | pt_BR |
dcterms.type | Outros... | pt_BR |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
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