Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/8350
Title: | Certificação orgânica em usinas de cana-de-açúcar |
Other Titles: | Organic certification in sugarcane mills |
Authors: | OLIVEIRA, Thalia Morais deM CASTRO, Marco Antonio Silva de |
type of document: | Artigo científico |
Keywords: | Produtos agrícolas orgânicos;Sustentabilidade |
Issue Date: | 20-Mar-2022 |
Citation: | OLIVEIRA, Thalia Morais de; CASTRO, Marco Antonio Silva de. Certificação orgânica em usinas de cana-de-açúcar. RGE - Revista de Gestão e Estratégia. Assis, V.1, n.4, p. 99-106, 2022. Disponível em:https://storage.googleapis.com/production-hostgator-brasil-v1-0-3/703/940703/o9vuz1RL/fde886aaf4784d96af7e628b852f1ffe?fileName=RGE%20-%20Vol.1%20-%20N%C2%BA4%20-%202022.pdf. 05 de maio de 2022. |
Series/Report no.: | V.1, n.4, p. 99-106, 2022; |
Abstract: | O presente artigo possui o intuito de apresentar os selos de certificação da
cana-de-açúcar orgânica e sua importância para agregação de valor ao
produto, além de evidenciar a importância de se produzir e/ou consumir
um produto orgânico por seus efeitos positivos à saúde e redução de
impacto ambiental. A metodologia empregada para a elaboração deste
trabalho consiste em uma pesquisa bibliográfica, cujo conteúdo foi
extraído de artigos e revistas científicas publicadas em anais de congressos
e demais eventos científicos de reconhecimento nacional. Estudado os
processos de certificação de orgânicos, analisou-se que a rotulagem
orgânica agrega valor e reconhecimento à marca e consequentemente, ao
produtor, além de ser um meio de assegurar ao consumidor o cumprimento
dos padrões de qualidade, atendendo suas necessidades e expectativas. The purpose of this article is to present the organic sugarcane certification stamps and their importance for adding value to the product, in addition to highlighting the importance of producing and/or consuming an organic product due to its positive effects on health and reduction of environmental impact. The methodology used for the elaboration of this work consists of a bibliographical research, whose content was extracted from articles and scientific journals published in conference proceedings and other scientific events of national recognition. After studying organic certification processes, it was analyzed that organic labeling adds value and recognition to the brand and, consequently, to the producer, besides being a means to assure the consumer the fulfillment of quality standards, meeting their needs and expectations. |
URI: | http://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/8350 |
ISSN: | 2674-6743 |
Appears in Collections: | Artigos de Periódicos do CPS |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
CERTIFICAÇÃO ORGÂNICA EM USINAS.pdf | 3.69 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.