Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/8168
Title: | Restruturação de custos de uma banca de pesponto |
Other Titles: | Restructuring the costs of a backstitching stand |
Authors: | LUDOVICO, Guilherme Roberto SANTOS, Márcio dos |
Advisor: | ISHIKAWA, Sérgio |
Other contributor: | SALOMÃO, Ana Cláudia Nery ISHIKAWA, Sérgio TABAH, June |
type of document: | Monografia |
Keywords: | Contabilidade gerencial;Microempresas |
Issue Date: | 20-Nov-2021 |
Publisher: | 109 |
Citation: | LUDOVICO, Guilherme Roberto; SANTOS, Márcio dos. Restruturação de custos de uma banca de pesponto. 2021. Trabalho de Graduação (Curso Superior de Tecnologia em Gestão da produção Industrial). Faculdade de tecnologia " Dr. Thomaz Novelinho”, Franca, 2021. |
Abstract: | O presente trabalho analisou as principais teorias e ferramentas de gestão de custos
tendo como foco o funcionamento de microempresa calçadista de pesponto em Franca
(SP). Para tanto foi realizada revisão bibliográfica, análise da aplicabilidade das
ferramentas de gestão de custo para o caso e consequentes propostas de organização
das contas para a microempresa que geraram resultados que podem ser entendidos
como positivos para a sua sustentabilidade. The present work analyzes the main theories and tools of cost management focusing on the operation of a sewing (“pesponto”) shoe company in Franca (SP). For this purpose a literature review was made, the applicability of cost management tools for the case was considered and related proposals for the organization of microenterprise’s accounts were carried out that generated given raise to results that can be understood as positive for its sustainability. |
URI: | http://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/8168 |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
TG GuilhermeMarcio vfinal.pdf Restricted Access | 670.34 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.