Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/4431
Title: | Perdas no varejo supermercadista no setor de FLV: um estudo de caso sobre suas origens e a busca por soluções. |
Other Titles: | Losses in supermarket retail in the FLV sector: a case study on its origins and the search for solutions.. |
Authors: | ALMEIDA, Fernanda Goulart de SILVA, Amanda Cardoso Tomazinho |
Advisor: | BAGGIO, Roberson Luiz |
type of document: | Artigo científico |
Keywords: | Controle de estoques;Horticultura |
Issue Date: | Aug-2020 |
Publisher: | 275 |
Citation: | ALMEIDA, Fernanda Goulart de; SILVA, Amanda Cardoso Tomazinho da. Perdas no varejo supermercadista no setor de FLV: um estudo de caso sobre suas origens e a busca por soluções. 2020. Trabalho de conclusão de curso.(Curso superior de tecnologia em Gestão Comercial). Faculdade de Tecnologia de Assis, Prof. Dr. José Luiz Guimarães. Assis, 2020. |
Abstract: | Nos Supermercados a gestão têm como desafio o Controle de
Estoque e suas Perdas. O estudo se baseou em dados fornecidos
por uma Rede de Supermercados do interior de São Paulo, no
Tema Controle de Perdas, no setor perecível de Hortifruti ou FLV
(Frutas, Legumes, Verduras). As análises em todos os processos
confrontando as teorias com o levantamento de dados fornecido,
o estudo se baseou em disponibilizar uma solução eficaz,
demonstrando através de gráficos a existência de possíveis
falhas. A fim de evitar o reaproveitamento, com objetivo na
redução das Perdas, diante dos dados apresentados o estudo
sugere melhorias como a classificação nos tipos de Perdas e de
Fornecedores, com auxílio da ferramenta para se obter um
controle ainda mais eficiente trazendo um benefício para a
organização, um sistema de BI (Business Intelligence), e assim
para que proporcionem um controle de Estoque com mínimo de
Perdas, com o foco na fidelização dos clientes, e que possam
elevar a lucratividade para que venha a ser um modelo a ser
seguido por outras Redes. ABSTRACT In Supermarkets, management faces the challenge of Inventory Control and its Losses. The study was based on data provided by a supermarket chain in the countryside of São Paulo, on the Loss Control Theme, in the perishable sector of Fruits and Vegetables (FLV) (Fruits, Vegetables, Vegetables). The analysis in all processes confronting the theories with the data survey provided, the study was based on providing an effective solution, demonstrating through graphics the existence of possible failures. In order to avoid reuse, with the objective of reducing losses, in the light of the data presented, the study suggests improvements such as the classification in types of losses and suppliers, with the help of the tool to obtain an even more efficient control bringing a benefit to the organization, a BI (Business Intelligence) system, and so that they provide Inventory control with minimum Losses, with a focus on customer loyalty, and that can increase profitability so that you can. |
URI: | http://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/4431 |
Appears in Collections: | Trabalhos de conclusão de curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Template-para-Trabalho-de-Graduação-2206.pdf Restricted Access | 572.26 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.