Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/34011
Title: Estudo da melhoria de produtividade em uma indústria de nutrição animal no setor de ensacadeira
Other Titles: Study of productivity improvement in an animal nutrition industry in the bagging sector
Authors: BRITO, José Maurício Oliveira de
Advisor: DANDARO, Fernando
Other contributor: DANDARO, Fernando
TABAH, June
SANTOS, Érica de Souza
type of document: Monografia
Keywords: Gestão de produção;Nutrição animal;Avaliação de desempenho
Issue Date: 27-Oct-2014
Publisher: 109
Citation: BRITO, José Mauricio Oliveira de. Estudo da melhoria de produtividade em uma fábrica de nutrição animal no setor de ensacadeira, 2014.Trabalho de Conclusão de Curso. (Curso Superior de Tecnologia em Gestão da Produção Industrial) - Fatec Franca. “Dr. Thomaz Novelinho”, 2014
Abstract: A gestão da produção disponibiliza diversas ferramentas para sua melhoria, neste sentido, sua aplicabilidade garante maior capacidade, planejamento, utilização de recursos e eficiência produtiva em suas diversas etapas e/ou setores, contribuindo diretamente para os resultados da organização. O presente trabalho tem como objetivo, melhorar o desempenho produtivo da Empresa Premix atuante na área de nutrição animal, especificamente no setor de ensacadeira, por meio de aplicação de técnicas de gestão de produção, comprovada pela análise de medidas de produtividade. Para tanto, foi utilizado como metodologia o levantamento bibliográfico de caráter exploratório e pesquisa de campo descritiva por meio de dados secundários, possibilitando uma abordagem quali-quantitativa. Após a utilização de algumas técnicas de gestão de produção e analise dos dados levantados verificou-se que ocorreu uma melhora considerada no período de maio (6.656 kg.) a agosto (8.388kg.) chegando de 26% o aumento na produtividade.
The production management provides several tools for improvement in that sense, its applicability ensures higher capacity, planning, resource utilization and production efficiency in its various stages and / or sectors, contributing directly to the organization's results. This article aims at improving the productive performance of Premix company operating in the field of animal nutrition, specifically in the packer industry, through application of production management techniques, proven by the analysis of productivity measures. Therefore, bibliographic exploratory and descriptive research field through secondary data was used as a methodology, enabling a qualitative and quantitative approach. After using some techniques of production management and analysis of data collected it was found out that there was a considerable improvement considers from May (6656 kg.) to August (8.388kg.) reaching 26% an increase in productivity.
URI: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/34011
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
JOSÉ MAURÍCIO OLIVEIRA DE BRITO.pdf
  Restricted Access
1.05 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.