Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/20931
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorMOREIRA, Dayane Franciny Caldeira-
dc.contributor.advisorLOURENÇO JUNIOR, Valter Luis-
dc.contributor.authorSILVA, Isabela Ferreira da-
dc.contributor.authorSILVA, Jamilly Ferreira da-
dc.contributor.authorLIMA, Julia Araujo-
dc.contributor.authorRELVAS, Lysis Maria de Souza-
dc.contributor.authorOLIVEIRA, Rosangela Silva Rocha de-
dc.contributor.authorMELO, Vinicius Gustavo Martins-
dc.contributor.otherLOURENÇO JUNIOR, Valter Luis-
dc.contributor.otherGONÇALVES, Mariane Ortencia dos Santos-
dc.contributor.otherOLIVEIRA, Tiago dos Santos-
dc.date.accessioned2024-07-04T22:49:34Z-
dc.date.available2024-07-04T22:49:34Z-
dc.date.issued2024-06-25-
dc.identifier.citationSILVA, Isabela Ferreira da; SILVA, Jamilly Ferreira da; LIMA, Julia Araujo; RELVAS, Lysis Maria de Souza; OLIVEIRA, Rosangela Silva Rocha de; MELO, Vinicius Gustavo Martins.Desodorante Natural em Barra: produção vegana e sustentável, 2024.Trabalho de Conclusão de Curso(Curso Técnico em Farmácia) Etec Professor Massuyuki Kawano, Tupã,2024.pt_BR
dc.identifier.urihttps://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/20931-
dc.descriptionIntroduction: In the respective work, the development of an ecological deodorant made with natural ingredients and sustainable packaging is described, aiming to minimize the environmental impact compared to traditional deodorants. Objectives: The research includes the formulation of a deodorant free of tests and ingredients of animal origin, maintaining its functional properties and providing a pleasant fragrance. Methodology/Development: Furthermore, we seek to reduce the environmental impact by reducing the emission of chlorofluorocarbons emitted by conventional deodorants and, through sustainable packaging, biodegradable alternatives and refill options, reduce the amount of plastic discarded. Results: This is applied research, with an exploratory nature, using bibliographic sources, books and periodicals available in databases such as Scielo and Google Scholar. Conclusion: The present study was delimited using eligibility criteria, with articles indexed, under the area of ​​pharmaceutical development, with preference for those written in Portuguese.pt_BR
dc.description.abstractIntrodução: No respectivo trabalho, descreve-se o desenvolvimento de um desodorante ecológico elaborado com ingredientes naturais e embalagens sustentáveis, visando minimizar o impacto ambiental em comparação com os desodorantes tradicionais. Objetivos: Na pesquisa incluem a formulação de um desodorante livre de testes e ingredientes de origem animal, mantendo suas propriedades funcionais e proporcionando uma fragrância agradável. Metodologia/Desenvolvimento: Além disso, busca-se diminuir o impacto ambiental reduzindo a emissão de clorofluorcarbono emitido pelos desodorantes convencionais e através de embalagens sustentáveis, alternativas biodegradáveis e opções de recarga, reduzir a quantidade de plástico descartado. Resultados: Trata-se de pesquisa aplicada, com um caráter exploratório, onde utilizou-se de fontes bibliográficas, livros e periódicos disponíveis em bases de dados como Scielo e Google Acadêmico. Conclusão: O presente estudo se delimitou por meio de critérios de elegibilidade, com artigos indexados, sob a área de desenvolvimento farmacêutico, com preferência para os escritos em língua portuguesapt_BR
dc.description.sponsorshipCurso Técnico em Farmáciapt_BR
dc.language.isopt_BRpt_BR
dc.publisher136pt_BR
dc.subjectSustentabilidadept_BR
dc.subject.otherAmbiente e Saúdept_BR
dc.titleDesodorante natural em barra: produção vegana e sustentávelpt_BR
dc.title.alternativeNatural deodorant bar: vegan and sustainable productionpt_BR
dc.typeMonografiapt_BR
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Farmacia_1ºSem_2024_Desodorante Natural em barra producao vegana e sustentavel.pdf1.05 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.