Please use this identifier to cite or link to this item: https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/15934
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorRODRIGUES, Maira Claudia Silva de Oliveira-
dc.contributor.authorLOPES, Marcella Santiago-
dc.contributor.authorBATISTA, Mel Giovanna-
dc.contributor.authorCASTRO, Sabrina de-
dc.contributor.authorGIORGIANNA, Paloma-
dc.date.accessioned2024-02-06T18:41:42Z-
dc.date.available2024-02-06T18:41:42Z-
dc.date.issued2019-12-
dc.identifier.citationLOPES, M. S. et al. Geleia de aproveitamento integral do maracujá, 2019. Trabalho de conclusão de curso (Curso Técnico em Alimentos) - Escola Técnica Estadual ETEC de Sapopemba (Fazenda da Juta - São Paulo), São Paulo, 2019.pt_BR
dc.identifier.urihttps://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/15934-
dc.description.abstractO produto desenvolvido foi uma geléia produzida a partir do aproveitamento integral do maracujá. Para sua produção utilizou-se da polpa com a semente que definiu seu sabor. Fez-se a extração da pectina a partir do albedo e o flavedo foi utilizado para dar maior teor de fibra a mesma. O público alvo são as pessoas que possuem o interesse em produtos com maior sustentabilidade e menor desperdício alimentício. O produto mantém as características sensoriais: cor, textura e sabor, físico-químicas: pH e grau brix e microbiológicas de uma geleia padrão.pt_BR
dc.description.abstractThe developed product is a jam made from the integral use of yellow passion fruit. For its production was used the pulp and its seeds to set the jam's taste. We made the extraction of the pectin from the albedo and the flavedo was used to provide a larger fiber content. The target audience are people who have the interest on products with more sustainability and less food waste. The product keeps the sensory characteristics: color, texture and taste. It also keeps the physicochemical features: pH, degrees Brix and microbiological of a standard jam.pt_BR
dc.description.sponsorshipCurso Técnico em Alimentospt_BR
dc.language.isopt_BRpt_BR
dc.publisher172pt_BR
dc.subjectGeleiaspt_BR
dc.subjectMaracujápt_BR
dc.subject.otherProdução Alimentíciapt_BR
dc.titleGeleia de aproveitamento integral do maracujápt_BR
dc.title.alternativePassion fruit full-use jellypt_BR
dc.typeArtigo científicopt_BR
Appears in Collections:Trabalhos de Conclusão de Curso

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
alimentos_2019_2_marcellasantiago_geleiadeaproveitamentointegraldo.pdf
  Restricted Access
298.75 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.