Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/11823
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | BANFI, Cassia Maria | - |
dc.contributor.author | GOMES, Brenda Pereira | - |
dc.contributor.author | SILVA, Ediene Andrade dos Santos da | - |
dc.contributor.author | SOARES, Kettyli Monique Pavan | - |
dc.contributor.author | SOUSA, Nayara Pampolini | - |
dc.contributor.author | SEBASTIÃO, Thamiris de Souza | - |
dc.date.accessioned | 2023-03-21T15:24:52Z | - |
dc.date.available | 2023-03-21T15:24:52Z | - |
dc.date.issued | 2022-11-23 | - |
dc.identifier.citation | GOMES, Brenda Pereira; SILVA, Ediene Andrade dos Santos da; SOARES, Kettyli Monique Pavan; SOUSA, Nayara Pampolini; SEBASTIÃO, Thamiris de Souza. Barcoffee cafeteria e bar. 2022. Trabalho de Conclusão de Curso (Curso Técnico em Administração) – Etec Júlio de Mesquita, Santo André, 2022. | pt_BR |
dc.identifier.uri | https://ric.cps.sp.gov.br/handle/123456789/11823 | - |
dc.description.abstract | O presente trabalho tem como objetivo averiguar se é factível a implementação de um novo empreendimento. O plano de negócios trata-se de uma cafeteria bar que conecta estilos distintos de ambientes, possuindo em seu cardápio drinques elaborados, tais especiarias são produzidas exclusivamente no estabelecimento, localizado na Rua Sete de abril, 295 - República, São Paulo - SP Brasil. Realizou-se uma metódica análise de dados bibliográficos para se ter referência quanto ao assunto abordado. Uma pesquisa de campo efetuado junto à população afim de obter dados legítimos. Na prática, foi feito um estudo compreendendo questões técnicas, logísticas, estruturais e financeiras da empresa. O plano de negócios é importante para o empreendedor, pois demonstra como deve ser planejado a abertura do empreendimento. Com o presente trabalho, é possível saber da viabilidade da implementação de um novo empreendimento. | pt_BR |
dc.description.abstract | SUMMARY The present work has as objective to verify if it is feasible the implementation of a new enterprise. The business plan is a coffee bar that connects different styles of environments, having elaborate drinks on its menu, such spices are produced exclusively in the establishment, located at Rua Sete de Abril, 295 - República, São Paulo - SP Brasil. A methodical analysis of bibliographic data was carried out in order to have reference regarding the subject addressed. A field survey carried out with the population in order to obtain legitimate data. In practice, a study was carried out covering technical, logistical, structural and financial issues of the company. The business plan is important for the entrepreneur, as it demonstrates how the opening of the enterprise should be planned. With the present work, it is possible to know the feasibility of implementing a new venture. | pt_BR |
dc.description.sponsorship | Curso Técnico em Administração | pt_BR |
dc.language.iso | pt_BR | pt_BR |
dc.publisher | 014 | pt_BR |
dc.subject | Administração | pt_BR |
dc.subject | Empreendedorismo | pt_BR |
dc.subject | Bebidas | pt_BR |
dc.subject | Estabelecimento comercial | pt_BR |
dc.subject.other | Gestão e Negócios | pt_BR |
dc.title | Barcoffee cafeteria e bar | pt_BR |
dc.type | Monografia | pt_BR |
Appears in Collections: | Trabalhos de Conclusão de Curso |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
administracao_2022_2_brendapereiragomes_barcoffee_cafeteria_e_bar.pdf.pdf | 4.61 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.